Gran pla general del peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons

Calafell segueix reclamant unes bonificacions per la C-32 que la Generalitat no preveu

L'Ajuntament demana mesures provisionals mentre no s'aplica el sistema de la vinyeta

L'Ajuntament de Calafell va aprovar a l'últim ple municipal una moció en la qual es demanava a la Generalitat que s'apliquin, de forma immediata, bonificacions als peatges de l'autopista C-32 al Penedès, mentre no s'implanti el sistema de la vinyeta. La reunió del Pacte del Penedès Marítim del passat mes de gener va servir perquè els municipis acordessin tornar a demanar aquestes bonificacions, perquè es contemplessin als pressupostos pel 2020.

Això, però, no ha passat, i el Govern català sembla que no té cap intenció d'escoltar les demandes del territori. El Pacte del Penedès Marítim demana la bonificació del 100% del tram Sitges - el Vendrell pels usuaris que facin el recorregut d'anada i tornada en un màxim de 24 hores, tal com passa a l'AP-7 entre Vilafranca i Tarragona. També volen una bonificació del 50% al peatge de Vallcarca, amb les mateixes condicions que el de Cubelles.

Sense resposta de la Generalitat

Però fins ara la Generalitat no ha mostrat cap voluntat d'aplicar aquests descomptes. De fet, ara fa un any, el conseller de Territori, Damià Calvet, va rebutjar aquestes demandes en una reunió mantinguda al Consell Comarcal del Baix Penedès, reiterant que l'aposta del Govern és per implementar el sistema de la vinyeta, sense que hi hagi cap calendari per a fer-ho. Aquest cop de porta va comportar un acte de protesta que es va fer durant la passada Setmana Santa.

Després del parèntesi que va suposar la celebració de les eleccions municipals, amb els diferents canvis de governs municipals, el Pacte del Penedès Marítim ha tornat a la càrrega aquest inici del 2020, i es vol tornar a reunir amb el conseller de Territori per reiterar-li les demandes. Els ajuntaments veuen les bonificacions a la C-32 com una via per reduir el trànsit de la C-31, que actualment és molt elevat i genera problemes de saturació, accidents i atropellaments. Precisament, aquest dissabte 29 de febrer es farà una manifestació de protesta a Cunit.


Comentaris