Calafell també reclama a la Generalitat el deute pendent de les escoles bressol

Les retallades del Govern català van començar l'any 2013
Calafell reclamarà el deute de la Generalitat amb les escoles bressol. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell reclamarà a la Generalitat de Catalunya un total de 406.728 euros corresponents al deute que el Govern català manté amb les escoles bressol municipals per haver retallat o anul·lat l'aportació des de l'any 2013. El ple del consistori d'aquest dijous 23 de juliol ha aprovat fer aquesta reclamació, després que la justícia hagi donat la raó a diversos ajuntaments que ho van reclamant fa temps, entre ells, el del Vendrell.

Una aportació de 1.800 euros per alumne

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) commina el Govern a pagar la diferència entre el que havia d'aportar per llei a les escoles bressol i el que va acabar pagant en els diferents cursos a partir del 2013. La Generalitat pagava 1.800 euros per alumne i any però, amb la crisi econòmica de fa uns anys, va rebaixar unilateralment aquesta aportació.

Així, a partir del 2013 va passar a pagar 875 euros per alumne i any, per acabar anul·lant qualsevol aportació a partir del 2015. Lluïsa Lastra, tinent d'alcalde d'Ensenyament, ha remarcat que, durant els últims anys, el consistori «ha estat fent-se càrrec d’un deute que no li correspon i que li ha causat un perjudici important», un fet que «no és acceptable, ni educativament ni socialment», conclou.

"Vendrell: En marxa el pla de reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la Covid" "Comença un nou curs de capacitació de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès"