L'escriptor i editor Carlos Barral.

Calafell recorda Carlos Barral en els 30 anys de la seva mort

S'han preparat tres actes que es faran a Calafell i Barcelona

Calafell recordarà la figura de Carlos Barral (1928-1989) quan es compleixen 30 anys de la seva mort amb diversos actes que tindran lloc aquest cap de setmana. L'escriptor, editor i polític va estar vinculat durant tota la seva vida al municipi, on hi tenia una casa de vacances que després es convertiria en un museu. Per la seva casa hi van passar molt dels escriptors de l'Amèrica Llatina de la segona meitat del segle XX, que Barral va donar a conèixer com a editor.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per això, el primer dels actes programats, aquest divendres 13 de desembre, a les 18.30 hores, a les Dependències Municipals de la Platja, és una conversa amb els editors Francisco Llorca i Malcom Otero Barral, que porta per títol 'Lligams editorials amb Amèrica: de Carlos Barral als nostres dies'. Servirà per rememorar el llegat editorial de l'escriptor com a protagonista del 'boom' llatinoamericà, fent èmfasis en el que la seva figura ha significat per les noves generacions d'editors.

Ruta per Barcelona

Pel dissabte 14 s'ha preparat una passejada cultural que, en aquest cas, es farà a Barcelona, i que porta per nom 'Ruta del 'boom' de la literatura llatinoamericana a Barcelona'. La ruta, que serà conduïda per la historiadora Alma Reza, visitarà alguns dels indrets que freqüentaven intel·lectuals, editors i autors com Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, José Donoso o Julio Cortázar. Per fer la ruta, que té un preu de dotze euros i està organitzada per la Casa Amèrica Catalunya, cal sol·licitar reserva a través del correu reserva@americat.barcelona o trucant al telèfon 93 238 06 61. Les places són limitades.

Per últim, el diumenge 15 es farà una activitat adreçada als infants al Museu Casa Barral, i que està basada en el conte de Barral 'Nefelibata en cromos', que conté il·lustracions de Dánae Barral Hortet. Aquesta és una activitat gratuïta organitzada per l'equip educatiu de Calafell Històric, però per la qual és necessari reservar plaça trucant al telèfon 977 69 46 83, o enviant un correu a calafellhistoric@calafell.org. Està recomanada per a infants de tres a nou anys, sempre acompanyats d'un adult