Calafell bat rècords negatius de deixalles llençades al carrer: 12 tones en un cap de setmana

L'Ajuntament promet «mà dura» contra els incívics
L'incivisme amb les deixalles s'ha disparat a Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'incivisme amb el llançament de deixalles a la via pública s'ha disparat les últimes setmanes a Calafell. Tot i que des de l'Ajuntament apunten que aquests comportaments sempre tenen un repunt quan creix la població del municipi —per exemple, amb l'arribada de l'estiu—, aquest any 2020 s'estan batent tots els rècords negatius. Només en un cap de setmana es van recollir dotze tones de brossa llençada al carrer.

Més sancions contra els infractors

Molts dels residus que els serveis de recollida estan retirant són mobles, matalassos, electrodomèstics o restes de poda, que es deixen a prop dels contenidors. Per fer front a aquesta situació, el consistori ha duplicat el servei de recollida, ampliant-lo a les tardes. Tot i això, admeten que costa retirar tot el que deixen al carrer els incívics. El mateix passa al Vendrell, on els serveis de recollida s'han vist desbordats per aquests fets

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Calafell han anunciat «mà dura» contra els que fan aquests abocaments, amb un reforç de la vigilància policial, amb l'objectiu de sancionar els infractors. També recorden que hi ha un servei de recollida gratuïta de mobles vells, que s'ha de demanar a través de la Línia Verda o trucant al telèfon gratuït 900 460 367, de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores. 

"Barris confinats: El Vendrell farà falles virtuals i cercaviles amb distància social" "La cultura no s'atura: Així serà el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals"