El dipòsit d'aigua de Bellamar, a Calafell.

Calafell repararà diversos dipòsits d'aigua per reduir les pèrdues

La primera actuació es farà a Bellamar

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat la reparació de diversos dipòsits d'aigua per acabar amb les pèrdues de cabal que s'hi produeixen. La primera actuació, que ja ha començat, s'està fent al dipòsit de Bellamar. En els pròxims mesos se'n faran de similars a altres nuclis. 

L'objectiu d'aquestes obres és reduir pèrdues i incrementar l'eficiència de la xarxa d'aigua. En el cas de Bellamar, el dipòsit tenia pèrdues d'entre 300 i 400 metres cúbics. «És una quantitat d'aigua enorme, que no es pot malbaratar», segons el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Un 3% menys de pèrdues

Marcos recorda que ja s'havia demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per fer aquests treballs, però l'Ajuntament ha decidit accelerar-los. «No es podia esperar», segons el regidor, que calcula que així es podran reduir en un 3% les pèrdues.

L'actuació consisteix en el segellat i impermeabilització del dipòsit, per evitar problemes de subministrament quan hi ha pics de demanda. El dipòsit de Bellamar abasteix tant aquesta urbanització com gran part del nucli de la Platja.