Calafell posa en marxa la nova biblioteca del nucli de Segur, ubicada al Port

Està integrada en un centre cívic i té 500 metres quadrats

 

La nova biblioteca de Segur de Calafell obrirà portes aquest dissabte. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell posarà en marxa aquest dissabte 8 de juny la nova biblioteca de Segur de Calafell, que està ubicada al Port, a les instal·lacions del nou centre cívic que es preveu obrir en aquest espai. Durant aquesta setmana s'està enllestint el trasllat de llibres des de l'antiga biblioteca i a partir del dilluns 10 de juny l'equipament ja obrirà portes a tot el públic. El seu horari d'obertura serà de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, i els dissabtes, de 10.00 a 14.00 hores.

 

Segons han explicat des de l'Ajuntament de Calafell, la nova biblioteca té una superfície de 500 metres quadrats, el que representa un notable increment respecte als 65 de l'antiga que hi havia al costat del pavelló. La biblioteca del Port de Segur està integrada en un nou centre cívic i cultural que té un total de 1.500 metres quadrats. La inversió que s'ha fet en aquests equipaments supera els 700.000 euros.

 

Des del consistori creuen que l'impacte del centre cívic i la biblioteca al nucli de Segur serà «molt gran, tenint en compte que el barri de Segur Platja té el 25% de la població empadronada a tot el municipi». D'aquesta manera, afegeixen que «quedarà atesa una demanda molt important de Segur, perquè el gran creixement poblacional del nucli fa necessaris espais de socialització i no hi havia els equipaments corresponents, o eren del tot insuficients». També es busca dinamitzar l'espai del Port de Segur.

 

25 anys de la Penya Blaugrana de Segur

L'acte d'inauguració de la Biblioteca del Port es farà el dissabte al matí, a partir de les 10.30 hores, i vindrà acompanyat de la inauguració del centre cívic Montse Civit, que ocupa el mateix edifici del Port. El centre va obrir les seves portes fa unes setmanes, però no se'n va fer cap acte per estar dins el període electoral. La inauguració de la biblioteca i el centre cívic coincidiran amb la celebració dels 25 anys de la Penya Blaugrana de Segur, de la qual Montse Civit era presidenta en el moment de la seva mort, el febrer del 2018.

 

També et pot interessar: