ALERTA

Un detingut al Vendrell per un possible cas de violència masclista

L'Ajuntament de Calafell nomena els sis càrrecs de confiança per aquest mandat

La majoria tindran sous d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals
L'equip de govern de Calafell pel mandat 2019-2023, en un ple recent. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell ha nomenat els sis càrrecs de confiança —o personal eventual— que el govern municipal tindrà durant aquest mandat. Són sis persones que, segons s'apunta des del consistori, prestaran «serveis d'assessorament en diversos àmbits». Des del govern puntualitzen que aquests treballadors no són fixes, ja que poden ser destituïts en qualsevol moment, i el seu contracte acaba en el moment que cessa l'autoritat que els nomena.

 

La recuperació dels càrrecs de confiança a l'Ajuntament ja es va anunciar al ple del 27 de juny, en el qual es va apuntar que cinc dels sis càrrecs tindran sous d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals, mentre que el sisè cobrarà 16.000 euros l'any. Els assessors que s'han contractat són Jordi Nin com a cap de comunicació, Toni Gallardo com a cap de premsa, Carles Bisbal com a especialista en mitjans audiovisuals, José Manuel Abascal com assessor d'esports, Ester Sáez com assessora de turisme, i Sònia Mirambell com assessora de participació.

 

Reforçar línies d'acció que el govern creu importants

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha argumentat que amb aquests càrrecs eventuals «es tracta de reforçar certes línies d'acció que el govern creu importants, en àmbits com la transparència, l'esport local, el turisme o la participació ciutadana», rebutjant que el que es faci sigui «col·locar gent». El batlle remarca que s'han buscat «professionals de trajectòria contrastada, la meitat dels quals ja ha prestat serveis, com a externs, en el passat mandat».

 

«Part d'aquestes funcions ara es pagaran amb un sou, però fins fa poc es cobrien amb contractes externs, per tant, la despesa no puja tant», ha apuntat Ferré, que també ha volgut destacar el nomenament de l'activista veïnal Sònia Mirambell com a assessora de participació ciutadana. «Hem preferit un perfil d'activista social, que no un de tècnic de despatx, per a fer participació real», ha explicat. Per últim, des del consistori han recordat que la legislació vigent permetria a l'Ajuntament de Calafell tenir fins a set càrrecs eventuals.