L'Ajuntament de Calafell nomena els sis càrrecs de confiança per aquest mandat

La majoria tindran sous d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals
L'equip de govern de Calafell pel mandat 2019-2023, en un ple recent. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell ha nomenat els sis càrrecs de confiança —o personal eventual— que el govern municipal tindrà durant aquest mandat. Són sis persones que, segons s'apunta des del consistori, prestaran «serveis d'assessorament en diversos àmbits». Des del govern puntualitzen que aquests treballadors no són fixes, ja que poden ser destituïts en qualsevol moment, i el seu contracte acaba en el moment que cessa l'autoritat que els nomena.

 

La recuperació dels càrrecs de confiança a l'Ajuntament ja es va anunciar al ple del 27 de juny, en el qual es va apuntar que cinc dels sis càrrecs tindran sous d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals, mentre que el sisè cobrarà 16.000 euros l'any. Els assessors que s'han contractat són Jordi Nin com a cap de comunicació, Toni Gallardo com a cap de premsa, Carles Bisbal com a especialista en mitjans audiovisuals, José Manuel Abascal com assessor d'esports, Ester Sáez com assessora de turisme, i Sònia Mirambell com assessora de participació.

 

Reforçar línies d'acció que el govern creu importants

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha argumentat que amb aquests càrrecs eventuals «es tracta de reforçar certes línies d'acció que el govern creu importants, en àmbits com la transparència, l'esport local, el turisme o la participació ciutadana», rebutjant que el que es faci sigui «col·locar gent». El batlle remarca que s'han buscat «professionals de trajectòria contrastada, la meitat dels quals ja ha prestat serveis, com a externs, en el passat mandat».

 

«Part d'aquestes funcions ara es pagaran amb un sou, però fins fa poc es cobrien amb contractes externs, per tant, la despesa no puja tant», ha apuntat Ferré, que també ha volgut destacar el nomenament de l'activista veïnal Sònia Mirambell com a assessora de participació ciutadana. «Hem preferit un perfil d'activista social, que no un de tècnic de despatx, per a fer participació real», ha explicat. Per últim, des del consistori han recordat que la legislació vigent permetria a l'Ajuntament de Calafell tenir fins a set càrrecs eventuals. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Antonia Lopez
Señor alcalde espero q tantos cargos den sus frutos por qué se tendría que preocupar de limpiar las acequias q hay al lado de la vía del tren q están llenas de hierbas y porquería q cuando llueve no puede correr el agua y las calles se inunda ante todo la calle Lluís Company en vez de poner florecitas en algunas rotondas creo y pienso q es más importante arreglar otras cosas como esa misma calle q está llena de baches las aceras levantadas y sin vados en las esquinas y hasta parte de la calle con acera de tierra preocúpese de esas cosas gaste el dinero en arreglar todas estas cosas y no en poner florecitas en las rotondas y hágalo bien no poniendo PARCHES como lo hace espero Senor alcalde q me escuche y se ponga hacer su trabajo y pase por las calles de Segur y miré al suelo por tal vez se pueda tropezar y caerse así q menos florecitas y mas preocuparse por las cosas importantes antentamemte una ciudadana q paga sus impuesto y que quiere ver en qué se gasta el dinero q sea en cosas importantes y no en florecitas atentamente Antonia Lopez