GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Calafell dona sous de govern a les regidores del PP i Podem

El consistori dobla les retribucions pels presidents de comissió

 

L'equip de govern de Calafell pel mandat 2019-2023, al ple d'aquest dijous. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell 2019-2023 ha començat a caminar aquest dijous 27 de juny, amb el ple extraordinari on es fixava el cartipàs municipal i s'aprovaven les retribucions dels càrrecs electes. Aquest punt és el que ha comportat més polèmica, pel fet que aquest mandat s'han equiparat les retribucions dels regidors que són presidents de comissió amb les dels regidors de govern.

 

A la pràctica, això suposa que les dues regidores que han donat suport al PSC, les d'En Comú Podem i el PP, cobraran com un regidor de l'equip de govern (43.741 euros / any), tot i que estan a l'oposició. L'últim mandat, l'únic regidor que presidia una comissió sense estar al govern, Jesús Benedicto, cobrava com un portaveu de l'oposició, és a dir, menys de la meitat del que cobraran ara Isabel Bou (ECP) i Maite González (PP).

 

L'oposició creu que són «regidores de govern encobertes»

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha argumentat aquest augment pel fet que «després de quatre anys d'experiència amb l'anterior president d'una comissió hem vist que aquest feia una feina que s'equiparava a un regidor de govern», per aquest motiu han decidit actualitzar aquesta remuneració. Sobre el perquè no s'havia apujat aquest sou en algun moment de l'anterior mandat, Ferré ha explicat que es devia al «pacte antitransfuguisme», ja que Jesús Benedicto havia estat expulsat de Cs.

 

L'oposició ha criticat aquest augment de les retribucions dels presidents de comissió. Kilian Fuertes, de la CUP, ha lamentat que el sou és «desorbitat» i que només respon a la necessitat de «donar un caramel als partits que els han donat suport». Sandra Suárez, de Sumem +, ha afegit que és «complicat demostrar aquest 80% de dedicació dels presidents de comissió», recordant que aquest mandat es faran «la meitat de comissions que l'anterior». José Manuel Tejedor, de Cs, i Carles Martín, d'ERC, han coincidit a apuntar que les regidores del PP i ECP són «regidores de govern encobertes».

 

Isabel Bou, d'En Comú Podem de Calafell. | BP Diari

 

Retribucions dels càrrecs electes

Les retribucions de tots els càrrecs electes han tingut un lleuger augment del 4,7% per l'actualització de l'IPC. Així, l'alcalde cobrarà 49.209 euros a l'any (90% de dedicació), mentre que els regidors de govern i els presidents de comissió cobraran 43.741 euros/any (80%). Els portaveus dels grups de l'oposició cobraran 19.136 euros cada any (35%) i els regidors de l'oposició cobraran 8,748 euros a l'any (16%). Dos dels regidors de l'oposició han preferit acollir-se al règim d'indemnitzacions per assistència a les sessions d'òrgans col·legiats.

 

Sis càrrecs de confiança

El ple també ha servit per aprovar els sis llocs de treball eventual que hi haurà aquest mandat, i que corresponen als càrrecs d'assessor en comunicació, cap de premsa, especialista en mitjans audiovisuals, assessor d’esports, assessor de turisme, i assessor de participació ciutadana. Tindran sous d'entre 30.000 i 40.000 euros anuals, tret de l'especialista en mitjans audiovisuals, que serà de 16.000. La CUP i Cs han criticat la creació d'aquestes figures, mentre que l'alcalde les ha justificat pel fet que, fins ara, la majoria «eren serveis externalitzats que han finalitzat el contracte i no es podia fer nou concurs ni prorrogar-lo».

 

Els dos regidors de la CUp d'aquest mandat a Calafell. | BP Diari