Calafell tapa tres pous abandonats per evitar que algú hi pugui caure

Els pous estaven a la zona de Montpaó, entre les urbanitzacions de Mas Romeu i Calafell Parc

 

Un dels pous que s'ha tapat a Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat aquest dimecres 12 de juny que ha precintat i tapat tres pous que estaven abandonats, per evitar que algú hi pogués caure. Aquests pous estaven situats al voltant del poblat medieval, també abandonat, de Montpaó, entre les urbanitzacions de Mas Romeu i el Calafell Parc. El consistori ha fet una actuació urgent, amb un cobriment provisional dels tres forats, amb la previsió que aviat es faci un cobriment que sigui més definitiu.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El consistori ha decidit actuar després de veure les queixes que s'havien fet a través de les xarxes socials per l'existència d'un d'aquests pous i el perill que suposava per a la gent. Arran de l'avís, la Policia Municipal de Calafell va fer una recerca sobre el terreny i va localitzar dos pous més. L'actuació per a tapar-los es va fer en plena nit. Des de l'Ajuntament han volgut agrair públicament  la col·laboració de la ciutadana que va denunciar aquesta situació.

 

El cas del petit Julen posa en guàrdia la població

El cas del petit Julen, que va succeir el passat gener, ha disparat l'alarma sobre aquest tipus de pous que es troben destapats en finques o descampats. El nen de dos anys va caure a un pou que hi havia en una finca de la localitat de Totalán, a Màlaga. Tot i els treballs per treure'l, que es van allargar diverses setmanes, quan es va trobar el cos del petit, aquest ja havia mort. El pou tenia 25 centímetres de diàmetre i uns 70 metres de profunditat.

 

Arran d'aquell succés, diferents localitats han tapat els últims mesos diferents pous o cups que s'han trobat i que podien suposar un perill. És el cas de l'Ajuntament d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp, que el passat mes de març va tapar catorze cups que hi havia en diferents punts del municipi. Al Vendrell també es van tapar algunes obertures que es van localitzar en camps o descampats.

"Endavant i ERC pacten a Sant Jaume i deixen sense alcaldia a Magí Pallarès" "🚨3 lladres, enxampats gràcies als veïns mentre robaven en una casa a Calafell"