El Vendrell acull una jornada de donació de sang solidària amb els infants amb leucèmia

Es fa al pavelló Àngel Guimerà el dilluns 25 de maig

El pavelló Àngel Guimerà del Vendrell acollirà el pròxim dilluns 25 de maig una jornada de donació de sang en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia. La jornada tindrà lloc de les deu del matí a les dues del migdia, i de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre. Per participar-hi cal inscriure's a la web www.donarsang.gencat.cat, per així evitar acumulacions de persones.

Es tracta de la campanya impulsada per la família de l'Adrià, un nen de sis anys de Cambrils que ha passat els últims mesos buscant un donant de moll d'os per poder tractar la leucèmia que pateix. Finalment l'han trobat a Alemanya, però ell i la seva família segueixen fent campanyes de donació de sang i moll d'os per sensibilitzar la població. Per això, a més de donar sang, els participats es podran inscriure com a donants de moll d'os. Tot i que el donant de moll d'os ideal és un home jove, s'hi pot inscriure qualsevol persona d'entre 18 i 39 anys.

Mig miler de donacions

Aquesta és una campanya que va començar a Cambrils el 28 d'abril, aconseguint mig miler de donacions de sang i 200 registrats com a donants de moll d'os. Nens com l'Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament. Des del Banc de Sang recorden que per aquestes jornades se segueixen totes les mesures de prevenció i seguretat, posant a la disposició de les persones gel i mascaretes. També remarquen que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria.


Comentaris