La campanya electoral entra al ple del Vendrell de la mà de Ciutadans

Els taronges canvien el sentit del seu vot pel que fa el servei d'aigües a quatre mesos dels comicis

La campanya electoral per a les municipals del mes de maig ja ha entrat oficialment al ple de l'Ajuntament del Vendrell, i ho ha fet de la mà del grup municipal de Ciutadans (Cs). La formació que lidera Luz Ramírez va votar, al ple extraordinari d'aquest dimecres, en contra de la designació de l'alcalde, Martí Carnicer, com a representant de l'Ajuntament del Vendrell a la Junta General d'Accionistes de la nova societat mixta de l'aigua, Aigües del Vendrell.

Aquest és un tràmit obligat per constituir la nova empresa mixta de l'aigua, i el vot en contra de Cs l'haguera pogut tombar, ja que es va sumar als que van fer els partits que estan en contra amb l'actual model privatitzat del servei d'aigües, que són Som Poble, Sí Se Puede i ERC. Curiosament, un altre dels partits que està en contra de l'actual model, PxC, es va abstenir, permetent que els 10 vots de l'equip de govern i del PP fossin suficients per aprovar el punt.

Cs avala l'actual model, però creu que les decisions s'han de prendre amb el nou plenari

La situació va crear un intercanvi de retrets entre els partits, ja que Ciutadans es mostra obertament a favor d'aquest model mixt del servei, i així ho havia votat en el seu moment. Però ara, Ramírez va explicar que el seu grup votava en contra «perquè no és el moment d'aprovar aquest tràmit, a només quatre mesos d'unes eleccions que poden comportar canvis en la configuració de l'Ajuntament». Per Ramírez, això s'hauria de decidir amb el nou plenari configurat.

La majoria de partits van criticar a Cs i els van acusar d'actuar pensant ja en les eleccions. Martí Carnicer, alcalde del municipi, va lamentar que el partit taronja votés «tenint en compte altres paràmetres» i va recordar que la constitució de la nova empresa d'aigües  «és una obligació legal de l'Ajuntament que, en cas de no fer-se, voldria dir que s'està desacatant, i aquest ajuntament podria ser acusat de prevaricació».

 

Crítiques a Cs per votar «pensant en les eleccions»

Partit com Sí Se Puede, que estan en contra del model actual, també van carregar contra Cs, argumentant que el vot en contra s'hauria d'haver fet «quan es decidia el model del servei que es volia pel municipi», no ara. Araceli Bundó, de PxC, va carregar amb duresa contra el partit de Luz Ramírez per canviar el sentit del vot «perquè saben que és un tema que està mal vist pels ciutadans» i els va recordar que «encara no estem en campanya». PxC es va abstenir, segons van apuntar, «per sentit de la responsabilitat i perquè els contractes s'han de complir».