Nou CAP al Botafoc, mateix personal

La construcció del nou CAP del Vendrell no preveu, de moment, un augment dels treballadors de l'assistència primària

La construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) del Botafoc, al Vendrell, no està previst que comporti un increment del personal que actualment ja hi ha al CAP del carrer Transversal. Així es va apuntar al ple municipal celebrat aquest dimarts 31 de juliol. Davant les preguntes de diferents grups, el regidor de Salut, Ferran Trillas, va certificar que el conveni que es va signar per tirar endavant el nou CAP no conté un increment del personal, una situació que l'Ajuntament vol revertir.

«D'aquí al dia que s'obri el nou CAP la nostra intenció és aconseguir que hi hagi un augment dels treballadors, ja que, sinó, els usuaris tindran més espai i un lloc nou on esperar, però l'atenció que rebin serà la mateixa», ha admès Trillas, qui recorda que la dotació actual de treballadors ja és insuficient. Quan la Xarxa Santa Tecla va presentar el projecte del nou CAP es va apuntar que hi hauria quatre equips de metges i infermers, dos equips de pediatria i infermers, un dentista i un equip d'atenció a la dona

Actualitzar el conveni

Aquestes però, no seran noves incorporacions per al nou CAP, sinó que provindran de l'altre CAP. Des del consistori admeten que el conveni que es va signar en el seu moment, abans de posar la primera pedra el 2011, s'hauria de revisar, i aquest és l'objectiu que hi ha abans que acabin les obres. Aquestes van començar el gener d'aquest any, amb un termini d'execució previst de divuit mesos, amb el qual podrien estar acabades a mitjans del 2019, d'aquí a un any.

El llargament reclamat CAP del Botafoc tindrà una superfície de 2.000 metres quadrats, dividits en dues plantes sense barreres arquitectòniques. A la planta baixa hi haurà 20 boxes d'hemodiàlisi, mentre que el CAP tindrà divuit consultes, tres boxes d'extraccions i una aula d'educació sanitària. Tot i que la primera pedra del centre es va posar el maig del 2011, l'arribada de la crisi va paralitzar el projecte. Les obres es van licitar finalment el passat 2017, i van començar el gener del 2018.