Tallen la carretera que va de Sant Jaume al Pla de Manlleu per millorar la seguretat

Les obres serviran per millorar el drenatge de la via i la seguretat als revolts
La carretera TP-2442. | Google Street View

 

La Diputació de Tarragona ha començat aquest 8 de maig les obres de millora de la carretera TP-2442 entre Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, i el Pla de Manlleu, a l'Alt Camp. Per aquest motiu, des d'aquest dimecres està tallat aquest tram de la carretera entre els punts quilomètrics 1+980 i 4+700. Aquesta és la carretera de Marmellar, que uneix Sant Jaume i el Pla de Manlleu amb una distància de tretze quilòmetres.

 

Les obres es fan per millorar la seguretat d'una carretera que presenta molts revolts, alguns dels quals són força pronunciats. Tal com ha explicat a Tarragona Digital l'alcalde de Sant Jaume, Magí Pallarès, «es tracta d'una obra molt necessària i molt esperada, ja que aquesta és una carretera molt usada per tractors i camions, i té alguns punts delicats amb corbes tancades». Una d'elles és la que hi ha a tot just 300 metres del nucli de Sant Jaume, i que segons el batlle és «molt perillosa».

 

Millorar la visibilitat i el drenatge

Els treballs serviran per millorar la visibilitat en aquests revolts, així com per ampliar els vorals. També es millorarà el drenatge de la via. Pallarès es mostra agraït per les obres que impulsa la Diputació, i ha demanat «paciència» als veïns perquè durant un mes i vint dies hauran de fer una ruta alternativa per circular entre Sant Jaume i el Pla de Manlleu. La Diputació ha marcat un desviament alternatiu per anar del Pla de Manlleu fins a Rodonyà per la TV-2443, i després seguir per la T-240 que passa per la Bisbal del Penedès i Llorenç.

 

Però aquesta és una ruta d'uns 45 minuts en cotxe i 35 quilòmetres, molt més extensa que els 13 quilòmetres de la ruta tallada. Per això, Magí Pallarès indica que hi ha una altra alternativa, que consisteix a anar de la Bisbal del Penedès cap a la Juncosa del Montmell per la TV-2401 i d'allà agafar la carretera fins a Aiguaviva i El Pla de Manlleu. Una ruta d'uns 21 quilòmetres. 

 

També et pot interessar: