El Castell de Calafell, il路luminat de rosa.

Calafell estrena nova il路luminaci贸 pel seu Castell

El nou sistema suposar脿 un important estalvi d'energia

El Castell de la Santa Creu de Calafell ja llueix des d'aquest passat cap de setmana amb una nova il·luminació que en reforça el seu valor patrimonial i el seu atractiu turístic. Aquest important monument del municipi incorpora un nou sistema que permet fer il·luminacions artístiques o commemoratives. De fet, per inaugurar-la s'ha escollit el color rosa amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama.

Els colors podran anar variant segons el que es vulgui commemorar, però d'ordinari la il·luminació del Castell serà blanca. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha remarcat que el Castell de la Santa Creu ha esdevingut «el principal argument patrimonial del nostre municipi i és ja el monument més visitat». Per aquest motiu s'estan reforçant aspectes com la il·luminació i les museïtzacions interior i exterior, «perquè mantingui i incrementi el seu atractiu turístic».

 

Estalvi important d'energia

Per貌 a m茅s a m茅s, el nou sistema permetr脿 un estalvi d'energia important, ja que es fa servir tecnologia led. El consum d'electricitat ser脿 芦una fracci贸 m铆nima del de la instal路laci贸 anterior禄, asseguren des del consistori. Un altre aspecte destacat 茅s que l'obra soluciona definitivament l'obsolesc猫ncia de l'anterior il路luminaci贸, que presentava moltes defici猫ncies i avaries constants, amb el conseg眉ent cost econ貌mic.