Els Catarres, plat fort de la Festa Major de Calafell

El concert és un dels més de 200 actes que se celebraran entre el 25 de juny i el 30 de setembre
Els Catarres actuaran a Calafell el pròxim 15 de julol. | Ajuntament de Calafell

 

Els Catarres actuaran el pròxim diumenge 15 de juliol a les dotze de la nit al pàrquing de la Bòbila de Calafell, en el Concert Bon Carme, que va celebrar-se per primera ocasió l'estiu passat. Els del Vallès Oriental i l'Osona, que seran l'atractiu principal del cartell de la Festa Major, són un grup d'estil pop-folk creat a finals de l'any 2010, que va començar difonent les seves cançons a través de les xarxes, una de les quals, «Jenifer», va esdevenir viral a la plataforma digital YouTube menys d'un any després de la creació del grup. A partir d'aquell moment, va començar una carrera d'èxit, que inclou cinc àlbums, el darrer estrenat aquest any: 'Tots els meus principis'.

El DJ Lo Puto Cat serà un l'encarregat d'acabar d'amenitzar la festa després de l'actuació dels Catarres. Es tracta d'un altre músic que ha aconseguit un gran èxit remesclant les cançons més populars del panorama musical català actual, publicant-les també a YouTube i aconseguint arribar a les places de molts pobles. Amb la previsió, doncs, de l'èxit que tindrà el concert, amb entrada gratuïta, l'Ajuntament ha decidit canviar l'espai del concert, que ja no serà a la plaça de Catalunya, sinó al pàrquing la Bòbila, que té molta més capacitat.

Aquest serà un dels 225 actes programats per celebrar la Festa Major

El concert és un dels 225 actes i activitats programats per celebrar, al llarg de tot l'estiu, la festa major. Enguany, doncs, es torna a apostar pel que s'ha fet en els dos darrers anys, és a dir, enllaçar les tres celebracions patronals i integrar-hi les activitats culturals habituals en l'estiu calafellenc. Amb aqusta fórmula, segons l'alcalde, Ramón Ferré, «s'ha aconseguit bastir una oferta festiva molt potent, atractiva tant per als residents com per als visitants, que ha estat ben rebuda majoritàriament i que fins i tot ha propiciat l'aparició de nous col·lectius festius».