Cedeixen a l'Arxiu Comarcal fotos i postals del músic vendrellenc Benvingut Socias

El fons ha estat cedit per Ferran Romeu Castellví
El matrimoni Socias, a la finca del Tancat de la Plana. | Arxiu Comarcal del Baix Penedès
 

L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha rebut aquest dijous 14 de novembre una nova cessió de documents del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé (1877-1952). Es tracta d’un fons cedit per Ferran Romeu Castellví, on hi ha 318 targetes postals escrites (dels anys 1901 al 1945), 99 targetes postals, 76 fotografies i sis necrològiques (dels anys 1944 al 1977). S’ha cedit la seva reproducció digital.

En l’acte de cessió hi ha pres part, a més de Ferran Romeu, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, i la directora de l’Arxiu Comarcal, Nativitat Castejón. Els documents que s’han cedit s’incorporaran al fons documental del músic vendrellenc que ja està dipositat a l’Arxiu. Precisament aquest 2019 s'ha presentat un llibre sobre Benvingut Socias a la capital del Baix Penedès.

 

Les amistats i els viatges del músic

Des de l’Arxiu Comarcal han destacat que aquest documents personals de Socias permeten conèixer millor les seves amistats, com ara els membres de la família Serra Buixó, i artistes amb qui s’escrivia, entre els quals hi havia el baríton txec Bogea Oumiroff, el violinista francès André Mangeot, o els músics Joan Lamote de Grignon, Pau Casals i Guilhermina Suggia.

Les diferents targetes postals emeses i rebudes són un testimoni de les seves estades a ciutats com París, Londres i Nova York. Pel que fa a les fotografies, s’hi poden trobar retrats del mateix músic i dels seus alumnes, imatges de la finca del Tancat de la Plana, i fotos de diversos indrets d’Anglaterra, com Londres i Windsor.

 

També et pot interessar:

Un instant de la cessió de nou fons documental de Benvingut Socias. | Arxiu Comarcal del Baix Penedès

"El mar es menja la platja del Francàs i nega diversos carrers" "Diverses fuites provocaven una pèrdua important d'aigua a Llorenç del Penedès"