Centenars de persones surten al carrer al Vendrell i Calafell per protestar contra la sentència

La plaça Vella s'ha quedat petita per acollir la concentració comarcal de rebuig
Centenars de persones s'han aplegat a la plaça Vella del Vendrell. | Cedida

 

Centenars de ciutadans del Baix Penedès han mostrat el seu rebuig aquest dilluns 14 d'octubre al vespre a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders catalans empresonats. Calafell i el Vendrell són les dues poblacions on s'han fet les principals concentracions de protesta, que han acollit una gran afluència de ciutadans. La de Calafell s'ha fet a les 19.45 hores a la placeta de les Dependències Municipals de la Platja.

Una munió de calafellencs s'han aplegat per escoltar el manifest que s'ha llegit des de l'ANC i han fet sentir la seva veu contra la sentència que condemna els polítics catalans a penes d'entre nou i tretze anys de presó. L'acte ha tingut lloc a la placeta que durant uns mesos ha portat el nom de l'u d'octubre, fins que l'actual govern municipal va revertir aquesta decisió fa pocs mesos. Tot i això, el cartell amb el nom del carrer encara està posat a la façana de les dependències municipals.

Calafell també ha sortit al carrer per mostrar el rebuig a la sentència del Suprem. | BP Diari

 

La plaça Vella s'omple a vessar

A les vuit del vespre ha començat la concentració a la plaça Vella del Vendrell, que s'ha quedat petita per acollir els centenars de ciutadans que han vingut des de diferents punts de la comarca. Després de llegir el manifest de condemna, i de les intervencions d'alguns polítics com el regidor de Primàries del Vendrell, Josep Maria Llasat, o l'alcalde de Llorenç del Penedès, Jordi Marlès, la gralles han tocat l'himne dels Segadors, que la plaça ha cantat a viva veu.  

En altres poblacions de la comarca com Llorenç també s'ha llegit el manifest de rebuig durant la tarda. Ajuntaments com els de Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys o la Bisbal del Penedès han anunciat que suspenen l'activitat institucional durant aquests dies. La Bisbal convocarà un ple els pròxims dies per presentar una moció de rebuig a la sentència del Suprem. A Calafell, els partits Sumem+, ERC i la CUP han demanat que se suspengui el ple ordinari d'aquest dijous.

"El Vendrell va acabar el curs 2018-2019 amb 43 casos d'absentisme als instituts" "Protesta dels grups de cultura popular del Vendrell durant la Fira"