GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ceramistes experimenten la màgia del foc al Vendrell

Han fet un forn de llenya a l'Aula de Ceràmica
Dotze ceramistes han construït un forn de llenya al Vendrell. | Lluís López

 

L'Aula de Ceràmica del Vendrell ha acollit aquest passat cap de setmana un 'workshop' de construcció d'un forn de llenya per coure ceràmica, que ha anat a càrrec del ceramista Jaime Romero, i el qual ha estat organitzat per la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Vendrell. El taller es va realitzar entre els dies 22 i 24 de febrer. El primer dia va servir perquè els dotze participants construïssin el forn, mentre que en el segon van preparar les peces i van fer les coccions, i el tercer dia van treure les peces del forn.

 

Aquest últim dia, Romero va explicar els resultats dels esmalts i els efectes que té «la màgia del foc». Seguint el costum que hi ha de batejar els forns, a aquest se li va posar el nom de Víbria, la figura que representa un animal en forma de serp i drac femella, que s'exhibeix a les festes populars. El forn de llenya Víbria quedarà muntat al patí de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa, estant a disposició dels ceramistes que vulguin coure-hi les seves peces. També s'hi faran altres cuites i activitats diverses.

 

Presentació del llibre 'La batalla de l'exili'

Un acte que tindrà lloc els pròxims dies al Vendrell serà la presentació del llibre 'La batalla de l'exili', del periodista de Vilaweb Josep Casulleras. Serà el pròxim 7 de març, a les 20.00 hores, al Centre Cívic l'estació, i forma part dels Diàlegs per a una República que impulsen l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès. El llibre de Casulleras, que és cap de redacció de Vilaweb, repassa el periple dels polítics catalans que van marxar a l'exili després de la DUI del 27 d'octubre del 2017, així com les estratègies jurídiques dels seus advocats

 

També et pot interessar:

L'exconsellera Meritxell Borràs presenta el seu diari de presó al Vendrell.