Des de Cs del Vendrell prometen compensar la pujada de l'IBI si governen

Mari Luz Ramírez creu que «el temps de la sociovergència s'ha acabat»

La candidatura de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament del Vendrell, encapçalada per Mari Luz Ramírez, ha avançat alguna de les propostes que volen impulsar si aconsegueixen l'alcaldia de la capital del Baix Penedès després de les eleccions del 26 de maig. Ramírez ha assegurat que el seu partit està disposat a compensar l'augment de l'IBI que s'ha fet aquest any per l'actualització del cadastre, i que ho farien mitjançant una rebaixa del tipus impositiu, una mesura que en el seu moment ja es va proposar des del grup municipal d'ERC.

«Entenem que actualitzar el cadastre és necessari després de tants anys, però creiem que això s'havia d'haver fet sense que els ciutadans tinguessin una pujada de la pressió fiscal», ha exposat la candidata del partit taronja. Cs del Vendrell també ha apuntat com a propostes pels pròxims quatre anys impulsar la figura del mediador cultural «per enfortir la convivència i la integració», donar ajudes als comerços consolidats que estiguin passant un mal moment «per evitar que tanquin», i crear una regidoria de protecció i convivència animal.

Deixar enrere «la sociovergència»

Des de la formació creuen que ha arribat el moment de fer «un canvi de model» al Vendrell, deixant enrere «la sociovergència, el seu clientelisme i el seu pacte de no agressió». Luz Ramírez ha assegurat que el projecte del seu partit té «voluntat de diàleg i de col·laboració», un fet que veu indispensable en un futur consistori en el qual es preveu que hi hagi «una gran fragmentació de partits». Per això ha remarcat «l'oposició responsable» que han fet durant aquest mandat, «sempre amb la intenció de bastir ponts».

Ramírez ha fet aquestes consideracions en una trobada amb periodistes, en la qual també hi han estat presents els números dos i tres de la llista, Mar Negro i Víctor Pérez. Tots tres miraran de repetir com a regidors, després que a les eleccions del 2015 obtinguessin per primera vegada representació al consistori vendrellenc.