Veïns i comerciants del Tancat refusen que el mercat setmanal es faci en diumenge

Aposten per un dia laborable en el qual estiguin oberts els comerços
La rambla Cañas és el lloc escollit per fer el mercat setmanal del Tancat. | BP Diari

 

Veïns i comerciants del barri del Tancat s'han mostrat contraris a la primera proposta de l'Ajuntament del Vendrell per fer el nou mercat setmanal del Tancat els diumenges. Així ho asseguren des de l'Associació de Veïns Tancat III, que és la que va impulsar la demanda d'aquest mercat. Àlex Duque, president de l'associació, creu que fer el mercat el diumenge «no compleix amb l'objectiu de dinamitzar el comerç del barri, que aquest dia està majoritàriament tancat».

 

Duque també es pregunta si des del consistori s'ha fet un pla de mobilitat per certificar que el mercat no es pugui fer entre setmana. El motiu que va esgrimir l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, per descartar els dies laborables era que s'evités l'activitat escolar, per la proximitat de l'escola Marta Mata amb la rambla Josep Cañas. El consistori també descartava el dissabte per no coincidir amb el mercat setmanal de Coma-ruga.

 

D'acord amb el lloc, en desacord amb el dia 

Des del Tancat III veuen amb bons ulls l'emplaçament de la rambla Cañas, però demanen que es replantegi el dia. Asseguren que és una petició feta per molts veïns i comerciants del barri, i recorden que la recollida de 850 signatures per demanar el mercat es va fer amb la proposta que fos entre el dilluns i el dissabte. Comerciants i veïns del barri certifiquen aquesta demanda. «Estem molt contents que es faci un mercat a la rambla Cañas, però el dia no és adequat, ja que la majoria dels comerços estan tancats el diumenge», apunta Emilia Ternero, de la botiga d'estètica EMI. 

 

També des de la carnisseria Potis, Josefa Cobacho lamenta que «al comerç petit no ens serveix de res que es faci diumenge, ho volem un dia que tinguem l'establiment obert, perquè hi hagi més pas de gent». Montserrat Matas, veïna de la zona, critica que «des del centre ens tenen abandonats aquí dalt» i lamenta que no hi hagi interès «a dinamitzar la zona a l'àmbit comercial».

 

A l'espera de la proposta definitiva

De moment, la data no és definitiva, ja que la primera proposta del consistori es va elaborar després d'un procés de participació en el qual hi van prendre part 56 persones. Aquest esborrany es troba en període d'exposició pública a la web de l'Ajuntament, amb el qual encara es poden fer canvis a la proposta inicial. El document definitiu servirà per fer la nova ordenança de mercats sedentaris, un pas imprescindible per tirar endavant el nou mercat del Tancat.