EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

En Comú Podem Calafell assistirà als dos actes de la Diada

Creuen que, de cara al 2020, cal una celebració única consensuada
Isabel Bou, regidora d'En Comú Podem de Calafell. | BP Diari

 

El Comú Podem Calafell s'ha posicionat davant la polèmica que hi ha al municipi pels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. L'assemblea de la formació ha decidit assistir als dos actes que s'han organitzat, el del dia 10 que impulsa l'Ajuntament i el del dia 11 que fan les entitats i els partits sobiranistes. En un comunicat expliquen que han pres aquesta decisió «per respectar la pluralitat d'idees dels companys del ple municipal i de la gent que representem».

 

Podem fa una crida a dialogar

Des de Podem Calafell creuen que aquesta decisió «reflecteix la composició diversa del partit», en el qual conviuen «en bona harmonia federalistes i sobiranistes». A més a més, el fet d'assistir a tots dos actes és, pel partit, «una crida a seure i a dialogar», per evitar que «la bretxa nacional cada vegada sigui més gran», davant una tardor «que es presenta molt difícil», amb la sentència del Tribunal Suprem.

 

De totes maneres, des d'En Comú Podem creuen que aquesta situació no s'hauria de repetir en el futur, i han proposat que le celebració de la Diada de l'any que ve sigui «consensuada entre tots els grups municipals, per facilitar el diàleg al consistori, i per fer una Diada més unida». El partit es compromet a treballar perquè el 2020 «la celebració de la Diada torni a ser de tots i totes, sense divisió de blocs».

 

Dos actes separats per la Diada

La Diada de Catalunya d'aquest 2019 se celebrarà de forma separada per part del govern municipal i dels partits sobiranistes. L'Ajuntament ha organitzat l'acte institucional el dimarts 10 a les 19.00 hores, al Monument als Presidents de la Generalitat que hi ha a la plaça dels Països Catalans. Partits Com ERC o la CUP han lamentat que la celebració no es faci el dia 11 i, conjuntament amb les entitats sobiranistes, han organitzat un altre acte pel dimecres 11 a les deu del matí.

Més notícies de la categoria Baix Penedès