Un conductor begut s’encasta contra un mur al camí del Romaní del Vendrell

L'accident només va causar danys materials

Un conductor begut va patir un accident la tarda de dissabte passat, 15 de desembre, al Camí del Romaní del Vendrell. Segons va informar la Policia Local del Vendrell, el conductor va patir un accident i es va encastar contra un mur al Camí del Romaní. En el succés només s’hi va veure implicat un sol vehicle, el turisme accidentat, que fins i tot va fer malbé el mur després de xocar-hi mentre conduïa sota els efectes de l’alcohol. Pel que fa al conductor, no va resultar ferit i no va haver de ser traslladat a l’hospital, i l’accident només va causar danys materials, al mur i al turisme.

Fins al lloc dels fets hi van acudir els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van treballar conjuntament amb la Policia Local del Vendrell en aquest accident. Quan els efectius de la policia municipal van arribar al lloc de l’accident, van poder comprovar com el conductor presentava «una clara simptomatologia» d’anar sota els efectes de begudes alcohòliques.

 De fet, quan se li va practicar el test d’alcoholèmia el conductor va donar un resultat positiu de 0,60 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire aspirat. La taxa màxima permesa per llei és de 0,25 mg/l, així que el conductor va donar més del doble. Per això, la Policia Local del Vendrell informa que se li van obrir diligències judicials al conductor per conducció sota els efectes de begudes alcohòliques. 

Campanya preventiva de control d'alcoholèmia durant els àpats d'empresa nadalencs

Aquesta setmana passada el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra van anunciar una campanya preventiva amb més controls d'alcoholèmia i drogues. Aquesta campanya especial s'impulsa coincidint amb l'època de dinars i sopars d'empreses previs al Nadal. Es tracta d'una campanya habitual, que va començar aquest passat cap de setmana i s'allargarà fins al dissabte 22 de desembre. 

Aquesta campanya es farà conjuntament amb els Mossos i les policies locals, i es preveuen controls tant en vies urbanes com interurbanes. Aquesta campanya té l'objectiu de conscienciar la ciutadania del risc de conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues.