La confraria del Vendrell denuncia el robatori de dues gerres d'un dels seus passos

Els lladres van arrencar una reixa d'una finestra del local de la Hermandad
Les gerres que han estat sostretes del local de la Hermandad del Vendrell. | Cedida

 

La Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas en su Prendimiento y Nuestra Señora del Consuelo ha denunciat aquest dimarts 17 de setembre el robatori de dues gerres d'un dels passos que treuen per Setmana Santa al Vendrell. La confraria es va assabentar del robatori ahir dilluns, quan un dels integrants va anar al local que tenen al barri del Tancat, i va veure que hi havia una de les gerres a terra i les altres dues havien desaparegut.

 

«Al darrere de les gerres hi ha una finestra amb una reixa, i vam poder veure que havien arrencat la reixa des de fora», ha explicat Ildefonso Muñoz, Hermano Mayor de la confraria, a Tarragona Digital. Com que la finestra és de petites dimensions, des de la Hermandad creuen que qui va treure la reixa devia allargar el braç i agafar les dues gerres, que no són gaire grans. Avui mateix denunciaran el robatori als Mossos d'Esquadra.

 

Valor sentimental de les gerres

Ildefonso Muñoz explica que les gerres no tenen un gran valor econòmic, però sí sentimental. Són unes gerres que van a la part frontal del pas de pal·li de Nuestra Señora del Consuelo, un dels dos passos que l'entitat treu cada any a la processó del Diumenge de Rams. La confraria demana la col·laboració ciutadana per si algú veu les gerres o té alguna informació, i ha fet córrer una imatge d'aquestes a través de les xarxes socials.

 

Més enllà del seu cost, Muñoz reconeix que el robatori genera intranquil·litat a l'entitat, ja que fins ara «mai havíem patit un robatori a l'interior del nostre local». L'Hermano Mayor no creu que aquests dos elements es puguin vendre en algun mercat, amb el qual espera que puguin ser recuperats. Tot i això, demanen que si algú els veu en alguna empresa de compra de metalls, ho faci saber a la confraria.

 

També et pot interessar: