Torna el LocalTIC de Cunit, el congrés tecnològic de referència al territori

El certamen tindrà lloc els dies 7 i 8 de maig

Cunit celebra els dies 7 i 8 de maig la quarta edició del congrés tecnològic LocalTIC, un certamen sobre l'aplicació de les noves tecnologies a l'àmbit municipal que ja s'ha convertit en una referència al territori. El quart LocalTIC, que se celebra a l'Hotel Exe Cunit, oferirà diferents ponències i taules rodones en les quals es tractaran aspectes com els sistemes de seguretat als municipis, la xarxa de governs transparents, el desplegament de la Xarxa Oberta de Catalunya, els usos dels drons a les administracions públiques, o la protecció de dades.

Els temes destacats del LocalTIC 2019

Són temes que estan orientats a poder fer una gestió més eficient per part de les administracions públiques usant les noves tecnologies. El congrés s'inaugura el dimarts 7 de maig a les nou del matí amb la benvinguda institucional a càrrec de les autoritats, seguit d'una ponència magistral a càrrec d'Emilio Duró. A partir d'aquí, durant dos dies se succeiran les conferències sobre diferents aspectes, com ara l'impacte de la intel·ligència artificial a l'administració pública, l'ús de drons, la Xarxa de Governs Transparents, o la digitalització en la seguretat ciutadana.

Les pornències comptaran amb la participació de Concepción Campos, Artur Serra, Maria Gómez del Pozuelo, Ignasi Pérez Arnal, Borja Colón, Alexis Serra, Mercedes González i Míriam Longo, entre d’altres. Es pot consultar el programa complet del congrés en aquest enllaç. El dimecres 8 a les 15.00 hores es farà la cloenda institucional, a càrrec de l'alcaldessa, Montserrat Carreras, el regidor de noves tecnologies, Xavier Salvadó, Marga Bonmatí, directora del Consorci AOC, i Carles Salvadó, cap de servei de telecomunicacions de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

Presència de dones a les administracions públiques

El LocalTIC 2019 també vol apostar per la presència de dones treballadores en el sector públic. En aquest sentit, el dia 7 de maig es presentarà al congrés l’Asociación de Mujeres en el Sector Público, a càrrec de Concepción Campos Acuña, i es vol aprofitar per fer una acció per visibilitzar aquesta presència femenina en les administracions públiques.

Altres notícies relacionades:


Comentaris