ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta 26 aturats en un nou pla d'ocupació

Són contractes de sis i dotze mesos que prioritzen els aturats de llarga durada o més grans de 55 anys
Els 26 aturats que prenen part al pla d'ocupació del Consell Comarcal. | BP Diari

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha activat un nou pla d'ocupació que donarà feina durant sis o dotze mesos a 26 aturats de la comarca. Es tracta d'un pla que forma part del programa de Treball i Formació, que atorga el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, amb un import que puja a 401.000 euros, destinats tant a la contractació d'aquestes persones com a les despeses de formació transversal.

 

Contractes de sis i de dotze mesos

Amb aquest programa es volen millorar les competències professionals de les persones en situació d'atur. El pla d'ocupació es divideix entre els que tenen contractes de sis mesos i els de dotze mesos. Disset d'aquestes persones tenen un contracte de sis mesos fent de peó o tasques administratives. Són aturats de llarga durada —preferentment més grans de 45 anys— que no reben prestacions de desocupació o subsidi.

 

Per la seva banda, també hi ha nou persones que tenen un contracte d'un any, vuit de les quals faran de peó i una, tasques administratives. Per aquestes, s'ha prioritzat els aturats més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació de desocupació i que no tenen la cotització suficient perquè se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys. Tots ells faran la seva feina als diferents municipis de la comarca excepte el Vendrell, Calafell i Cunit, que ja disposen dels seus propis plans d'ocupació.

 

«Donen aire i dignifiquen la persona»

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha donat la benvinguda als 26 beneficiaris del pla aquest dijous 31 de gener, apuntant que són contractes «que donen aire a persones que estan a l'atur» i que «les dignifiquen, ja que no han d'estar depenent dels subsidis». Serramià ha recordat la iniciativa conjunta de la Xarxa d'Ocupació Comarcal, engegada l'any passat, que permet «donar les mateixes oportunitats a tots els ciutadans, també a aquells que són de pobles més petits que no tenen serveis d'ocupació». Aquest projecte ja ha beneficiat a més de 200 persones a la comarca.  

 

També et pot interessar:

El Consell Comarcal del Baix Penedès contracta quatre joves en pràctiques.