Miguel Àngel Perín i Joan Sans, al Consell Comarcal del Baix Penedès.

El Consell Comarcal del Baix Penedès assessorarà de forma gratuïta empreses de la comarca

L'ens prepara un pla de reactivació econòmica que es presentarà el gener

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha anunciat l'elaboració d'un pla de reactivació econòmica per aplicar al llarg de l'any 2021, amb l'objectiu de donar suport a les empreses de la comarca afectades per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid. El Consell ha rebut una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per un import de 103.200 euros per fer aquesta actuació.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Joan Sans, amb aquesta subvenció s'han contractat dos tècnics de promoció econòmica que treballaran directament amb les empreses i el teixit industrial i comercial de la comarca. També s'han contractat els serveis d'una consultora que serà l'encarregada de redactar el pla de reactivació econòmica i que oferirà assessorament gratuït a les empreses.

400 hores d'assessorament

«Tenim una bossa de 400 hores de consultoria gratuïta, amb les quals volem arribar a 100 o 150 empreses del Baix Penedès», ha apuntat el conseller de Promoció Econòmica, Miguel Àngel Perín. Aquest seria un assessorament «puntual» i centrat en temes jurídics i tècnics. Pel que fa al pla de reactivació, des del Consell esperen que pugui estar llest el dia 11 de gener. 

Per altra banda des del passat 9 de desembre ja està en marxa un nou pla d'ocupació comarcal, mitjançant el qual s'han contractat sis persones que es trobaven en situació d'atur des del mes de març. Són contractes de nou mesos, subvencionats pel SOC, i que faran tasques de manteniment, neteja, brigada o suport a la ciutadania i que es faran a tots els municipis de la comarca excepte el Vendrell, Calafell i Cunit.