Ja són sis els nius de corriol camanegre localitzats a la platja de Calafell

Feia tres dècades que no es notificava una nidificació d'aquesta espècie al municipi
Ja s'han trobat fins a sis nius de corriol a Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

Una de les espècies més beneficiades pel confinament ha estat el corriol camanegre, una au protegida que nidifica a les platges del territori. Durant els més de dos mesos que els humans no han pogut anar a la platja aquest 2020, el corriol s'ha fet fort a diverses platges de la demarcació de Tarragona, ja que la manca de pressió humana ha permès una nidificació molt més tranquil·la.

Això ha permès que l'espècie hagi tornat a nidificar en llocs on feia dècades que no ho feia, com ara la platja de Calafell. A finals d'abril, els tècnics de medi ambient del municipi van identificar el primer niu de corriol a Calafell en més de 30 anys, una troballa excepcional que, en els últims dos mesos, no ha fet més que créixer. Segons el consistori, actualment ja s'han trobat sis nius de corriol a la platja de Calafell.

Segona criança

L'últim niu s'ha localitzat aquest cap de setmana, i se suma als tres que es van descobrir fa uns dies i als dos primers que es van trobar el mes d'abril. En un d'aquells primerencs nius, a més a més, ja s'hi està fent una segona criança, un fet habitual durant el mes de juny. Des de l'Ajuntament van fer un tancament del perímetre on hi ha els ocells, per evitar que cap persona se'ls acosti.

De fet, el principal repte serà ara que la tornada de la gent a les platges no posi en perill aquesta espècie, ja que durant els seus primers mesos de vida, els pollets estan molt exposats quan surten del niu. Al municipi del Vendrell també s'han detectat una desena de nius de corriol, la majoria d'ells situats a la platja de Coma-ruga. El corriol camanegre és una espècie protegida en perill d'extinció a Catalunya.   

"Lliure de coronavirus: La Residència de l'Arboç ja no té infectats de Covid-19" "Cunit anuncia una mesura excepcional a les seves platges per Sant Joan"