Ja són sis els nius de corriol camanegre localitzats a la platja de Calafell

Feia tres dècades que no es notificava una nidificació d'aquesta espècie al municipi
Ja s'han trobat fins a sis nius de corriol a Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

Una de les espècies més beneficiades pel confinament ha estat el corriol camanegre, una au protegida que nidifica a les platges del territori. Durant els més de dos mesos que els humans no han pogut anar a la platja aquest 2020, el corriol s'ha fet fort a diverses platges de la demarcació de Tarragona, ja que la manca de pressió humana ha permès una nidificació molt més tranquil·la.

 

Aix√≤ ha perm√®s que l'esp√®cie hagi tornat a nidificar en llocs on feia d√®cades que no ho feia, com ara la platja de Calafell. A finals d'abril, els t√®cnics de medi ambient del municipi van identificar el primer niu de corriol a Calafell en m√©s de 30 anys, una troballa excepcional que, en els √ļltims dos mesos, no ha fet m√©s que cr√©ixer. Segons el consistori, actualment ja s'han trobat sis nius de corriol a la platja de Calafell.

 

Segona criança

L'√ļltim niu s'ha localitzat aquest cap de setmana, i se suma als tres que es van descobrir fa uns dies i als dos primers que es van trobar el mes d'abril. En un d'aquells primerencs nius, a m√©s a m√©s, ja s'hi est√† fent una segona crian√ßa, un fet habitual durant el mes de juny. Des de l'Ajuntament van fer un tancament del per√≠metre on hi ha els ocells, per evitar que cap persona se'ls acosti.

 

De fet, el principal repte ser√† ara que la tornada de la gent a les platges no posi en perill aquesta esp√®cie, ja que durant els seus primers mesos de vida, els pollets estan molt exposats quan surten del niu. Al municipi del Vendrell tamb√© s'han detectat una desena de nius de corriol, la majoria d'ells situats a la platja de Coma-ruga. El corriol camanegre √©s una esp√®cie protegida en perill d'extinci√≥ a Catalunya.