Costes ha començat els treballs per comprovar l'estat de l'estació de bombament.

Costes comença els treballs per comprovar l'estat de l'estació de bombament del Vendrell

L'obra no ha funcionat mai des que es va fer, ara fa dotze anys

L'Ajuntament del Vendrell ha informat aquest dilluns 28 d'octubre que la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, depenent del Ministeri d'Agricultura, ha començat els treballs per comprovar en quin estat es troba l'estació de bombament que hi ha a la platja de Sant Salvador. Aquesta diagnosi ha de determinar com es troba aquesta infraestructura que no ha funcionat mai i quines reparacions cal fer perquè pugui funcionar.

L'estació de bombament estava inclosa dins les obres de remodelació del Passeig Marítim Joan Raventós, que es van acabar l'any 2007, amb un cost total de 5,4 milions d'euros que va pagar l'Estat. D'aquests diners, 2,4 milions corresponien a aquesta estació, que havia de servir per drenar cap al mar l'aigua que s'acumulés a la zona. Però tal com va avançar la Xarxa Vendrellenca, i va confirmar l'Ajuntament, l'obra no ha funcionat mai.

Dubtes sobre la titularitat de l'equipament

El grup de Pel Vendrell Primàries va presentar al ple del passat 21 d'octubre una proposta perquè es fessin les gestions necessàries per reparar la infraestructura. Va ser aprovada per unanimitat. Una setmana després, el Servei de Costes ha obert l'estació i ha començat a comprovar el seu estat, una actuació que va a càrrec del ministeri. El que no se sap encara és qui pagarà una previsible reparació de l'obra, ja que no queda clar si aquesta va ser recepcionada pel consistori el 2007.

Des de l'Ajuntament del Vendrell van assegurar que això no havia estat així, però la Xarxa Vendrellenca va referir una resposta per escrit del Ministeri en la qual s'assegurava que l'estació seria de titularitat municipal. L'estació compta amb sis bombes que estan sota la sorra, on hi arriben dos col·lectors que s'estenen al llarg del Passeig Marítim per recollir l'aigua. La zona de la plaça de les Palmeres, al costat de l'estació, és una de les que s'inunda quan hi ha fortes pluges o temporals de llevant