La crisi que ve amb la pandèmia: creixen un 37% els usuaris als Serveis Socials de Calafell

Les principals demandes són per aliments, subministraments i el lloguer

Tot i que la pandèmia del coronavirus sembla que està en vies de controlar-se, els diferents municipis han de començar a fer front ara a l'altra crisi que ve relacionada amb aquesta situació, la social i econòmica. L'Ajuntament de Calafell ha ofert aquest dimecres 20 de maig les xifres d'usuaris als Serveis Socials, que s'han disparat des de la declaració de l'estat d'alarma.

En total, la crescuda ha estat d'un 37%, amb prop de 500 nous expedients que s'han obert a unitats familiars, als quals cal sumar 417 expedients anteriors que han requerit més assistència. En els dos últims mesos s'han hagut de fer 2.517 actuacions relatives a aquests expedients, i les demandes són, principalment, per rebre suport alimentari, o per rebre ajuts per pagar el lloguer o els subministraments de la casa. 

Tres onades d'usuaris

«Ens estan arribant moltes persones que mai no havien estat usuàries dels serveis socials, ni pensaven trobar-se algun dia recorrent a ells», ha admès la tinent alcalde d'Igualtat i Drets, Helena Rubio. En total s'han constatat tres onades d'usuaris. La primera va ser d'aquells que no tenien coixí financer o estalvis, la segona va ser dels que van exhaurir la reserva que tenien, i la tercera, «dels que fins i tot han contret deutes per sortir del pas», afirma Rubio.

Per fer front a aquestes situacions, el consistori ha aprovat un nou ajut d'urgència amb imports que van dels 90 als 300 euros, que és compatible amb els altres ajuts que pugui rebre la persona o la família. També s'ha simplificat el tràmit perquè sigui més ràpid i els usuaris puguin rebre l'ajut amb el màxim de celeritat.

"Ensurt 'animal': La troballa que han fet en una casa del Vendrell" "El Vendrell manté la intenció de fer la Festa Major, tot i que serà molt diferent"