Cunit viurà dues setmanes carregades d'actes amb el Carnaval

La presentació del Rei i la Reina del Carnaval enceta els actes aquest dissabte
Una de les comparses del Carnaval de Cunit. | Arxiu

 

Cunit es prepara per viure gairebé dues setmanes d'actes relacionats amb el Carnaval, que és una de les celebracions més emblemàtiques del Penedès Marítim i de tota la Costa Daurada. El tret de sortida es fa aquest dissabte 23 de març amb la presentació del Rei i la Reina del Carnaval al Casal Municipal, en dues sessions que es faran a les sis i a les vuit de la tarda. Entremig, s'anunciarà el guanyador del cartell del Carnaval 2019.

El gruix d'actes es concentraran entre el dijous 28 de febrer i el dimecres 6 de març, el dimecres de cendra, amb la Rua del Dol. L'acte central serà la Rua de Carnaval del dissabte 2 de març a la tarda, en la qual prendran part una cinquantena de carrosses i comparses. Aquest any, els ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles han coordinat els seus carnavals, fent un programa comú sota el lema de Carnaval al Penedès Marítim. Igualment, s'ofereixen paquets turístics perquè els visitants es quedin tot el cap de setmana a la comarca. Aquest és el programa d'actes del Carnaval de Cunit:

Dissabte 23 de febrer

18.00 i 20.00 hores, al Casal Municipal: Presentació del Rei i la Reina del Carnaval de Cunit 2019. Entre les dues sessions es farà el lliurament de premis als guanyadors del Concurs de cartells de Carnaval.

Entre els dies 28 de febrer i 1 de març, al matí: Els Reis del Carnaval visitaran els centres educatius de Cunit.

Dijous 28 de febrer

Els bars de Cunit oferiran la Tapa carnavalesca, amb la coordinació de l'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cunit.

18.00 hores, a la plaça del Casal: Cercavila dels Reis del Carnaval acompanyats de xaranga. Finalitzarà a la plaça de la Vila amb el discurs poca-solta.

Divendres, 1 de març

17.30 hores, al pavelló municipal: Festa infantil amb animació.

22.00 hores, al pavelló municipal: Ball de Carnaval.

23.30 hores, al pavelló municipal: Concurs de Coreografies. Seguidament, Ball de disfresses amb DJ.

Dissabte, 2 de març

Al matí, exposició de carrosses pels carrers i places del Nucli Antic.

18.30 hores, des de l’Estació de la Renfe: Rua de Carnaval de Cunit 2019.

22.30 hores, al pavelló municipal: Gran ball amb el grup de versions Julay’s. En el decurs del ball s’anunciaran els guanyadors de la Rua.

A partir de les 0.30 hores aproximadament, sessió de DJ.

Diumenge, 3 de març

20.30 hores, al pavelló municipal: Sopar de germanor amb actuació de xirigotes i ball final amb DJ.

Dilluns, 4 de març

17.00 hores, al pavelló municipal: Festa infantil amb batalla de confeti, berenar i animació.

Dimecres, 6 de març

17.00 hores, a la plaça del Casal: Rua del Dol pels carrers de la població del Nucli Antic amb xaranga i lectura del testament del Carnestoltes.

En finalitzar la Rua, Sardinada popular a la plaça de la Vila.

"Ensenyar les matemàtiques en moviment, l'innovador projecte d'una escola de Sant Jaume" "Podem no farà cap coalició al Vendrell però s'obre a posteriors pactes amb l'esquerra"