Des del Baix Penedès a tot el món: Cunit aplega una carrera de 16.000 coloms missatgers

Per primer cop no s'ha celebrat a Barcelona
S'han soltat 16.000 coloms missatgers | Aj. Cunit

Als volts de les nou del matí d'aquest divendres, el municipi de Cunit ha aplegat uns 16.000 coloms missatgers de tot el món en un acte que es realitza fa més de cent anys, en un concurs a nivell internacional sota el nom de 'Barcelona Internacional'. 

Aquesta iniciativa que es va realitzant des de 1906, coordinada per la Reial Societat Colombòfila de Catalunya, tal com explica el seu president Josep M. Corona, una entitat creada l'any 1890. Sempre s'havia realitzat a Barcelona, però Aena va considerar que suposava un risc per al tràfic aeri el desplegament de tants coloms. Aquesta iniciativa parteix del club belga Cureghem Centre i compta amb la col·laboració en aquest cas de l’Ajuntament de Cunit.

L'acte s'ha organitzat per primer cop a Cunit, on es podria establir definitivament, i s'ha fet tocant a l'avinguda de la Font i el Passeig Marítim. En aquest punt estaven situades les gàbies als camions on estaven els milers de coloms preparats per a començar la carrera de milers de quilòmetres camí al seu colomar. La primera que ho faci, serà la guanyadora


 

"Bones notícies per al Baix Penedès: Arriben uns esperats serveis del Govern" "Gran inversió: La Generalitat vol impulsar al Penedès la indústria de l'automòbil"