Controls a Cunit durant la Setmana Santa del 2020.

Cunit tanca la Setmana Santa amb 112 denúncies posades per no respectar el confinament

El consum d'aigua ha pujat, però és força inferior al de l'any passat

Els diferents cossos policials que operen a Cunit han posat entre els dies 3 i 13 d'abril d'aquest 2020, és a dir, durant la Setmana Santa, un total de 112 denúncies per no respectar el confinament. Segons ha explicat l'alcaldessa del municipi, Dolors Carreras, un total de vint d'aquestes denúncies han estat per desplaçaments relacionats amb les segones residències.

Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil han fet durant aquesta setmana més de 50 controls en diferents punts de Cunit, com ara les entrades, les zones comercials o l'estació de tren. Amb aquestes xifres, Carreras ha remarcat la necessitat de quedar-se a casa com a millor «vacuna per evitar propagar el virus» i que no es col·lapsin els centres sanitaris de cada municipi.

Augmenta el consum d'aigua

Des de l'Ajuntament de Cunit també han explicat que el consum d'aigua durant la Setmana Santa ha augmentat respecte als dies anteriors, però aquest ha baixat un 20% respecte a la Setmana Santa del 2019. Junt amb el fet que les tones de residus recollides també han augmentat, des del consistori apunten que hi ha hagut «un increment de població flotant de segona residència durant aquests dies». A Calafell, el descens del consum d'aigua respecte al 2019 ha estat del 10%.


Comentaris