Cunit recrea l'època de postguerra amb la 5a Fira del Contraban

El centre de la vila s'omple d'actes aquest dissabte 1 de juny

Cunit entra al mes de juny amb una de les fires que els últims anys s'ha consolidat al municipi, la Fira del Contraban i la Pagesia. Aquest dissabte 1 de juny, Cunit recrearà l'època de postguerra, en què molts habitants del municipi van fer del contraban de tabac a través del mar una manera d'alleugerar la severa pobresa que patien en aquells anys. Un fet que es va repetir en moltes poblacions del litoral català.

En aquesta cinquena edició de la fira s'han preparat dues novetats destacades. Per una banda, es comptarà amb un trenet amb la locomotora de vapor i quatre vagons, amb el qual petits i gran podran fer un recorregut de 120 metres en un circuit tancat al voltant de la plaça de Santiago Rusiñol. L'altre acte destacat és la presentació de la Ruta de la Transhumància, un projecte per promocionar el camí que va de Cunit fins a Santa Coloma de Queralt, i que serà presentat per l'especialista en el tema Joan Rovira.

Promocionar els camins ramaders

L'objectiu de Cunit és el de, junt amb altres consistoris del territori, promocionar aquests camins ramaders, com un atractiu més pel turisme. La carrerada de Santa Coloma té 60 quilòmetres, que es poden fer a peu o en bicicleta, i al llarg dels quals hi ha diversos atractius, paisatgístics, patrimonials o turístics. La presentació del projecte es farà a la Sala del Casal Municipal a les 18.00 hores.

La resta de la fira es concentrarà als carrers del nucli històric, on des de les 11.00 hores hi haurà diferents parades artesanes, jocs infantils, una cercavila musical, i una exposició de cotxes i motos d'època. També es projectaran documentals al Casal Municipal a les 12.00 hores. Podeu consultar el programa complet de la 5a Fira del contraban i la Pagesia a continuació:

  • 10.00 hores: Inici de la fira amb les diferents parades d'artesans ubicades pels diferents carrers del nucli antic fins a les 21.00 hores.
  • 11.00 -14.00 hores: Activitats i jocs infantils a la plaça del Casal i trenet a la plaça de Santiago Rusiñol.
  • 12.00 hores: Projecció dels documentals a la sala d'actes del Casal Municipal.
  • 13.00 hores: Cercavila musical pels carrers del nucli antic.
  • 17.00 - 21.00 hores: Activitats i jocs infantils a la plaça del Casal i trenet a la plaça de Santiago Rusiñol.
  • 18.00 hores, a la Sala del Casal Municipal: Presentació del projecte de la ruta de la transhumància des de Cunit a Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira.
  • 11.00 - 20.00 hores, per diferents carrers del nucli antic: Exposició de vehicles i motos d’època en diferents carrers on es desenvolupa l'activitat.