GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cunit prepara tres dies replets d'actes per la Festa Major de Sant Sebastià

La Festa Major d'Hivern arriba aquest cap de setmana a Cunit, on es podrà gaudir de diversos actes de participació popular entre els dies 18 i 20 de gener
Els Joves Diables de Cunit | Facebook dels Joves Diables de Cunit

 

Cunit deixa enrere les festes de Nadal i es prepara per a la seva Festa Major d'Hivern 2020, en honor al seu patró, Sant Sebastià. El programa d'actes de la festivitat es concentra en tres dies, els que van del dissabte 18 de gener al dilluns 20, tot i que hi haurà un últim acte el dia 25. Com és habitual, s'han preparat multitud d'activitats adreçades als diferents públics, com ara concerts, cercaviles, exposicions, xerrades o jocs infantils.

 

D'entre tots els actes, els més destacats són el concurs de gegants infantils i capgrossos que se celebrarà diumenge 19, juntament amb la cercavila de Balls Populars. També s'ha de remarcar, al diumenge, el concert i cava per a tothom a càrrec de l’orquestra “Himalaya”, que s'ha recuperat, després de diversos anys sense fer-se. Cal dir que la Societat d’Avis Sant Sebastià hi participa amb el tradicional dinar de germanor de l’entitat, que anirà seguit del ball de tarda, obert a tothom. La cloenda serà dissabte 25 amb el Festival de l’Ateneu Cultural Alba de Cunit. 

 

Una festa de participació popular, amb tres dies replets d'actes

La festa major arrenca el dissabte 18, amb una exhibició de Motocross que es farà a les deu del matí a l'esplanada de l'avinguda de Tarragona, a la cantonada de l'avinguda de la Font. A les onze hi haurà una actuació dels Falcons de Piera a la plaça del Casal, seguit de la inauguració de l'exposició de fotografies del Concurs d'Instagram de Cunit, que es farà al vestíbul de l'estació de Renfe a les dotze. A la mateixa hora hi haurà una conferència sobre 'La repressió franquista a Cunit. Tres condemnats a mort', que anirà a càrrec de Queralt Solé i es farà a la sala de plens de l'Ajuntament de Cunit. A les 12.30 hores, s'ha programat una ballada de sardanes a la plaça del consistori. Ja a la tarda del dissabte, es farà el concert de Sant Sebastià a l'església parroquial de Cunit, a les 18.00 hores, a càrrec de la coral local Arrels. A les deu de la nit, la festa es traslladarà al pavelló dels Joncs, on es presentarà el cartell del Carnaval 2020, i hi haurà un concert del grup de versions Balahits i del DJ Ernest Codina. 

 

Vigília i Sant Sebastià

Diumenge encetaran el dia les Matinades de foc i timbals dels Diables de Cunit i la colla Tocats pel Foc, per tot seguit fer un concurs de gegants infantils i capgrossos a la plaça del Casal, a les deu. Després començarà la cercavila de Balls Populars, que estaran acompanyats dels gegants de Cunit i de Cubelles. A les 12.45 hores es farà una tronada aèria simultània des de diferents punts del municipi, abans que l'Orquestra Himalaya faci un concert vermut al pavelló dels Joncs a les 13.00 hores. Aquesta mateixa orquestra serà l'encarregada de fer el ball de tarda al mateix pavelló, que començarà a les sis i acabarà a les deu del vespre.

 

L'últim dia de la festa serà el de la Missa solemne en honor a Sant Sebastià, que es farà a les dotze del migdia a l'església parroquial. A la una tindrà lloc un dinar de germanor per als socis de la Societat d'Avis Sant Sebastià, al pavelló dels Joncs. En aquest mateix espai es farà un ball de tarda obert a tothom, que acabarà a les deu del vespre. Pel dissabte 25 de gener s'ha programat la festa dels 25 anys de l'Ateneu Cultural Alba de Cunit, que es farà a les 18.00 hores al Casal Municipal.

 

Programa d'actes de la Festa Major de Sant Sebastià a Cunit 2020

Dissabte 18 de gener

— 10.00 h, a l’esplanada de l’av. Tarragona cantonada av. de la Font, “I exhibició de Motocross – Cunit Beach Penedès Marítim”.

— 11.00 h, a la plaça del casal, actuació dels Falcons de Piera acompanyats de grallers.

— 12.00 h, al vestíbul de l’estació de Renfe, inauguració dels panells de fotografies de Cunit, guanyadors del concurs d’instagram.

— 12.00 h, a la Sala de Plens municipal, Conferència “La repressió franquista a Cunit –Tres condemnats a mort”– a càrrec de Queralt Solé i Barjau  i amb la col·laboració del grup d’Estudis “Delmacio de Cunito”.

— 12.30 h, a la Plaça Catalunya, Ballada de sardanes amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Cunit.

— 17.00 h, a la sala del teatre del Casal Municipal, activitat de Jocs infantils.

— 18.00 h, a l’Església Parroquial, Concert de Sant Sebastià a càrrec de la Coral Arrels de Cunit. A continuació, Missa de dissabte.

— 22.00 h, al Pavelló d’Esport Municipal “Els Joncs”, Presentació del cartell del Carnaval de Cunit 2020 i petita actuació de la colla Fiestukis, amb els reis dels Carnaval.

— A continuació, Concert Jove a càrrec del grup de versions “Balahits”.

— 0.00 h, Actuació del Dj Ernest Codina.

 

 Diumenge 19 de gener

— 08.00 h, per diferents carrers del nucli antic de la població, Matinades de foc i timbals, a càrrec de les entitats Joves Diables de Cunit i colla Tocats pel Foc,   amb la participació del Gegantó del foc.

— 10.00 h, a la Plaça del Casal, Concurs de gegants infantils i capgrossos amb la participació dels gegants infantils de la colla Tocats pel Foc. Organitzat per la colla Tocats pel Foc i l’Agrupació de Balls Populars de Cunit.

— A continuació, Cercavila de Balls Populars a càrrec de l’Agrupació de Balls Populars de Cunit i colla Tocats pel Foc, amb la participació dels Gegants de Cunit i de Cubelles.

— 12.45 h, Tronada aèria simultània a Plaça Santiago Rusiñol, a la Plaça de l’Espai Jove, a la Rambla del i al Passeig Marítim cantonada Av. Juli Cèsar a càrrec del Joves Diables de Cunit.

— 13.00 h, al Pavelló Municipal “Els Joncs”, Concert i cava per a tothom a càrrec de l’orquestra “Himalaya”.

— A partir de les 18.00 h, i fins a les 22.00 h, al pavelló municipal “Els Joncs” ball de tarda per a tothom, a càrrec de l’orquestra “Himalaya”.

 

Dilluns 20 de gener

— 12.00 h, a l’Església Parroquial Missa Solemne de Festa Major d’Hivern en honor al patró Sant Sebastià.

— 13.00 h, al Pavelló Municipal “Els Joncs”, Dinar de germanor per als socis de la Societat d’Avis Sant Sebastià.

— 18.00 h i fins a les 22.00 h, al Pavelló municipal “Els Joncs” Ball de tarda per a tothom.

 

Dissabte 25 de gener

— 18.00 h, a la Sala del Casal municipal Festival 25è aniversari de  l’Ateneu Cultural Alba de Cunit.