Cunit detecta un «increment notable» de deixalles al carrer en ple confinament

L'Ajuntament demana que els carrers «no es converteixin en abocadors incontrolats»
Cunit ha detectat un increment de les deixalles al carrer durant el confinament. | Ajuntament de Cunit
 

L'Ajuntament de Cunit ha detectat un «increment notable» de deixalles al carrer durant els últims dies, coincidint amb el confinament decretat per l'expansió del coronavirus. El regidor de Medi Ambient, José Manuel Cabada, ha explicat que, amb el confinament domiciliari, «molts veïns aprofiten per fer neteja d'armaris i altres elements voluminosos», que acaben a la via pública.

 

Per això ha demanat als ciutadans que tinguin «responsabilitat mediambiental» per fer un ús racional dels contenidors «i del servei de recollida de mobles i poda que sigui real a les necessitats». Cabada adverteix que cal evitar que els carrers del municipi «es converteixin en abocadors incontrolats». La regidoria de Medi Ambient ha pres la mesura de deixar les tapes dels contenidors grisos obertes, per evitar així que els ciutadans els hagin d'obrir per llençar les bosses.

 

Reestructuració del servei de recollida

L'Ajuntament de Cunit està reestructurant el servei de recollida de residus perquè es faci amb totes les prevencions necessàries. La recollida domiciliària es manté els dilluns, però es troba saturat des de fa unes setmanes, raó per la qual la cita es dona a dues setmanes vista. Per aquest motiu, des del consistori demanen «racionalitat» a l'hora de sol·licitar-lo per telèfon, al 977 67 49 79, o a través de la APP Línia Verde

 

José Manuel Cabada ha insistit a demanar «paciència» a tots els veïns i veïnes, afegint que «cada dia s'avalua la manera com es desenvolupen els serveis per garantir la salubritat pública als carrers». Cal recordar que, seguint les instruccions de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), els punts de Deixalleria estan tancats al públic des d'aquesta mateixa setmana.

Més notícies de la categoria Baix Penedès