La Generalitat i l'Ajuntament de Cunit es conjuren per donar resposta a la matrícula viva

El Departament d'Ensenyament proposa mantenir els grups de P5 i ESO
El pati de l'escola Pompeu Fabra de Cunit. | xtec.cat
 

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya preveu que el pròxim curs 2020-2021 hi hagi a Cunit al voltant de 110 alumnes matriculats a P3 i un total de 134 alumnes matriculats a primer d'ESO. Són xifres que ha fet públiques l'Ajuntament de Cunit després que el passat 29 d'octubre tingués lloc la Taula Mixta d'Educació al municipi, amb representants de la regidoria d'Educació i del Departament d'Ensenyament.

Tal com passa al Vendrell i Calafell, Cunit pateix de manera molt notòria els últims cursos el problema de la matrícula viva, els alumnes que arriben amb el curs ja començat. Això fa que les previsions que el departament fa abans de començar el curs amb relació al nombre de docents i d'espais quedin sempre curtes. A finals de setembre, el consistori cunitenc va alertar que aquest increment de la matrícula viva amenaçava amb «saturar» les escoles i l'institut del municipi.

 

Que la matrícula viva no desbordi les previsions

Per aquest motiu, la Taula Mixta s'ha centrat especialment en aquest assumpte, per determinar amb més exactitud la previsió inicial dels grups de P3 i  de primer d'ESO de cara a evitar situacions similars el curs 2020-2021. L'Ajuntament ha proporcionat als responsables d'Ensenyament les xifres d'increment de població dels últims anys —un 5% en aquest últim—, així com el nombre de famílies nouvingudes, de manera que la matrícula viva no torni a sobrepassar les previsions.

Davant aquestes previsions de més de cent alumnes matriculats, des del Departament han proposat mantenir els cinc grups actuals de P3, amb una ràtio prevista de 22 alumnes per grup, i els cinc grups d'ESO. Les ràtios d'ESO són de 30 alumnes per grup, raó per la qual des de la Generalitat creuen que aquesta previsió inicial ha de ser suficient per cobrir la demanda. Des de l'Ajuntament també han demanat que s'incrementi la plantilla de professorat a les escoles d'infantil i primària, a causa de l'increment de grups que s'ha hagut de fer aquest curs escolar.

"😡MALA NOTÍCIA: Càritas, obligat a tancar el Centre de Distribució d'Aliments del Vendrell" "La Bisbal vol canviar la xarxa d'aigua i l'enllumenat públic al barri de la Riba"