Imatge de la manifestació de Cunit per demanar solucions a la C-31

Cunit es manifesta per demanar solucions a la carretera C-31

Veïns i veïnes del municipi exigeixen mesures per evitar més atropellaments

Cunit demana solucions a la C-31’. Aquest és el lema de la manifestació que s’ha dut a terme aquest dissabte 29 de febrer al matí a Cunit per exigir més seguretat a la via C-31. La protesta, que ha comptat amb la participació de més d'un centenar de veïns i veïnes del municipi, ha estat organitzada per una plataformada encapçalada per Jennifer Sánchez, mare d'una jove que va ser atropellada el mes de novembre. Des d'aleshores, n'hi ha hagut tres més, tots en passos de vianants.

La situació ha provocat la indignació entre els veïns, que fa temps que reclamen millores en aquesta via interurbana que passa pel mig de la població. En la manifestació, que ha comptat amb el suport dels grups municipals del consistori, s’ha demanat la fi dels nombrosos atropellaments i s’ha exigit que s’apliquin mesures urgents fins que no comencin les obres de remodelació de la via. Entre les propostes hi ha més il·luminació a la via, repintar els passos de vianants, posar algun ressalt per frenar la velocitat o mirar de desviar els vehicles.

«No hi ha il·luminació i la visibilitat dels passos de vianants és poca. És una via bastant perillosa», ha denunciat Jennifer Sánchez. Els manifestants també han denunciat que és una carretera «molt perillosa», ja que s'han produït 41 accidents i 20 atropellaments en els darrers dos anys. Davant d'aquesta situació, els veïns i alcaldes dels municipis on passa la C-31 reclamen la gratuïtat del peatge de la C-32 a Cubelles per descongestionar el tram inteurbà. A més, també demanen al Govern celeritat en l'execució de millora aprovat l'any 2017.

En aquest sentit, l’alcaldesa de Cunit, Dolor Carreras, va informar que el projecte de remodelació de la C-31 de la Generalitat de Catalunya es troba en fase de consulta pública. Un cop finalitzin els 15 dies, el projecte passarà a la seva corresponent licitació per començar les obres al mes de juny. L'actuació preveu construir una nova rotonda al carrer Montblanc i millorar els encreuaments amb els carrer de l'Ebre i de les Sorres així com amb el carrer de les Figueres i l'avinguda Diagonal. També inclou la construcció d'un carril bici. 

La protesta s'ha iniciat amb una concentració prèvia a les 10.30 hores a l'encreuament de l'avinguda de Barcelona amb l'avinguda del Mediterrani. Aquest és el límit del terme municipal de Cunit amb Segur de Calafell, on també pateixen el mateix problema. Des d'allà s'ha començat la protesta, que ha tallat els dos carrils de la C-31 durant una hora. La manifestació s'ha dirigit fins a la plaça de la Vila on s'ha llegit un manifest al davant de l'Ajuntament. 

Imatge de la manifestació de Cunit per exigir mesures a la carretera C31
La comitiva ha iniciat el seu recorregut a les 11.00 hores del matí tallant els dos carrils de la C-31 durant una hora | Àngel Ullate
 
 

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha dit que espera que els treballs es facin «immediatament», ja que la millora és «d'una gran necessitat atès la quantitat d'atropellaments». Així mateix, la batllessa ha demanat la gratuïtat del peatge de la C-32 a Cubelles i ha indicat que espera que durant les actuacions s'aixequin les barreres per tal donar una alternativa viària als vehicles.

A més, també ha afirmat sentir-se abandonats per part del Govern, tot i això ha apuntat que espera que les protestes serveixin com a revulsiu. «Als anys 90 es van fer manifestacions i es van aconseguir les rotondes, espero que el resultat de la marxa organitzada avui per la societat civil sigui l'obra acabada», ha dit.

Per la seva banda, l'alcalde de Segur de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat que estan disposats a destinar-hi diners a fi de tirar endavant les actuacions. "Demanem un projecte més ambició que renovi totalment la C-31 i la converteixi en una travessera urbana", ha sostingut Ferré. Per ara, l'alcalde descarta noves mobilitzacions a l'espera de l'aprovació de les esmenes dels pressupostos, les quals haurien d'incloure una partida per costejar les bonificacions del peatge de la C-32.