Calafell ha provat una màquina de vapor per treure herbes i brutícia del carrer.

Cunit eliminarà les males herbes amb una màquina de vapor

D'aquesta manera es vol evitar tornar a fer servir el glifosat

L'Ajuntament de Cunit ha informat que utilitzarà un nou mètode per eliminar les herbes de la via pública. El consistori cunitenc ja ha iniciat la tramitació per adquirir una màquina que genera vapor a 200º, i que servirà d'alternativa a l'ús de productes químics com el glifosat. Segons el govern local, aquest mètode elimina les herbes mitjançant un xoc tèrmic, i és més respectuós amb el medi ambient.

El regidor de Medi Ambient de Cunit, Jose Manuel Cabada, ha admès que els efectes d'aquest mètode «no són immediats», però assegura que «el resultat és molt satisfactori». La màquina també podrà servir per eliminar grafits, excrements de les aus o xiclets enganxats a terra.  Els ajuntaments del Vendrell i Calafell ja van provar aquest sistema a finals d'any, tot i que no van confirmar que l'acabessin fent servir.

Tant Cunit com Calafell i el Vendrell van prohibir l'ús del glifosat l'any 2018, per ser un herbicida catalogat com a probablement cancerigen per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Això va provocar que la presència d'herbes a tots tres municipis augmentés molts durant els següents mesos. A Cunit, el nou govern sorgit de les últimes eleccions municipals va optar per fer un pla de xoc recuperant el glifosat l'estiu passat, tot i que van assegurar que seria una mesura «puntual».

 

Cunit ja té cartell del Carnaval

Per altra banda, el Carnaval de Cunit ja ha presentat el cartell d'aquest any 2020. La presentació es va fer a la festa jove del passat cap de setmana al pavelló dels Jocs, dins els actes de la festa major d'hivern. La presentació del cartell va comptar amb la presència dels Reis del Carnaval i amb una actuació de la colla regnant, que enguany són Los Fiestukis. D'aquesta manera Cunit ja escalfa motors pel Carnaval del 2020, quan queda just un mes per la seva celebració.