El carrer de Francesc Macià de Cunit.

Cunit segueix la via de Calafell per combatre les ocupacions conflictives d'habitatges

S'anul·laran les connexions il·legals d'aigua

L'Ajuntament de Cunit ha anunciat que treballa en un pla d'actuacions per combatre les ocupacions il·legals d'habitatges, especialment aquelles que són conflictives. Per això, les actuacions se centraran en aquelles ocupacions que no s'hagin fet per necessitat, amb aquells casos que no es trobin dins el circuit dels Serveis Socials municipals. Una de les mesures que ha anunciat el consistori consisteix a anul·lar les connexions il·legals al servei municipal d'aigua.

Aquesta és una mesura que també farà l'Ajuntament de Calafell, i que suposa anul·lar i tapar amb formigó aquestes connexions, perquè després no es puguin tornar a fer. Des de Calafell van apuntar en el seu moment que aquesta mesura permetria atacar problemes relacionats amb les ocupacions incíviques, com la brutícia, les plantacions de marihuana o la tinença incorrecta d'animals.

 

Reunió amb les entitats bancàries

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha remarcat que no es pot «transmetre a la societat, ni a les generacions futures, que aquest tipus de situacions entren dins de la normalitat». També ha avançat que des del govern local estan plantejant «ampliar els serveis d'ajudes socials a famílies que realment tinguin dificultats». Una altra de les mesures serà tractar directament amb les entitats bancàries quina és la situació del parc d'habitatges que tenen provinents d'embargaments.

«Aviat ens reunirem amb entitats bancàries per conèixer l’abast de les borses d'habitatges dels quals en són propietaris i estudiar altres vies d’actuació», ha afegit Carreras. El govern cunitenc confia que amb la posada en marxa del pla també es minimitzin altres situacions incíviques, de seguretat ciutadana i de salubritat, tant dins com fora dels habitatges ocupats. L’Ajuntament de Cunit ha publicat alguns consells per als propietaris d’habitatges que siguin víctimes d’ocupacions il·legals. El primer pas urgent és trucar al 112 i fer la denúncia a la policia local o als Mossos d’Esquadra.


Comentaris