Cunit posa en marxa un servei de mediació per resoldre conflictes entre ciutadans

Amb el servei es vol abordar de manera preventiva els conflictes que puguin haver-hi entre ciutadans o comunitats

L'Ajuntament de Cunit ha posat en marxa el nou Servei de Mediació i Convivència, un servei públic i gratuït encarat a resoldre o prevenir conflictes al municipi. El nou servei és voluntari, confidencial i participatiu, i està obert a persones físiques o jurídiques del municipi que siguin part d'un conflicte. La sol·licitud s'ha de fer a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de Cunit.

Tasques del Servei de Mediació

Amb aquest Servei de Mediació i Convivència, el consistori vol, d'una banda, abordar de manera preventiva els conflictes entre ciutadans que hi pugui haver, i de l'altra, promoure la participació dels ciutadans en els processos de resolució de conflictes i que es responsabilitzin de les decisions adoptades. En aquest marc, el nou servei ofereix als ciutadans un espai d'anàlisi i gestió dels conflictes, un espai de mediació i un espai de prevenció dels conflictes

També està previst que, a través de la comissió d'intervenció, s'actuï en les comunitats per abordar situacions conflictives protagonitzades per joves, aportant eines alternatives relacionades amb el diàleg, la mediació i la reparació dels danys. El Servei de Mediació també ha de coordinar les actuacions i projectes preventius derivats del treball de la Taula de Prevenció i Convivència, la qual està integrada per Mediació, policia local, Esports, Joventut, Serveis socials, Immigració, Formació i ocupació, Participació ciutadana, Igualtat, l'Institut Ernest Lluch i Martí, el CEIP Pompeu Fabra, el CEIP Sol-Cunit, el CEIP Cossetans, l'Escola d’adults, la biblioteca, l'UEC, Salut, els Mossos d’Esquadra i Justícia juvenil.

Exposició de Montserrat Abelló

Per altra banda, del 2 al 23 de març, la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit acull una exposició commemorativa del centenari del naixement de la poeta i traductora Montserrat Abelló. La mostra fa un recorregut per la trajectòria vital i literària d'Abelló, que al llarg de la seva carrera va rebre nombrosos premis i distincions, entre els quals hi ha Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria artística.

També et pot interessar: