Les obres d'ampliació de l'illa de vianants del Vendrell començaran a finals de setembre

Es començarà al tram del carrer del Doctor Robert que va de la Rambla a la carretera de Valls
El Doctor Robert passarà a tenir una plataforma única en un tram del carrer. | BPDiari

 

L'Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer la data en què començaran les obres d'ampliació de l'illa de vianants que afectaran els carrers del Doctor Robert, Prat de la Riba i Nord. La primera fase de les obres afectarà el tram del carrer del Doctor Robert que va de la carretera de Valls fins a la part superior de la Rambla. El pròxim dilluns 23 de setembre començarà l'arribada del material, i les obres s'iniciaran el 30 de setembre.

Des del consistori han explicat que, mentre durin les obres de la primera fase, aquest tram del carrer estarà tallat al trànsit de vehicles, però continuarà obert al pas dels vianants. L’Ajuntament ja ha començat a informar els veïns de la zona sobre quines seran les afectacions concretes. Aquest tram del carrer del Doctor Robert no serà de plataforma única només per a l'ús dels vianants, sinó que mantindrà el pas de vehicles, però sí que s'eliminaran els aparcaments de zona blava i s'ampliaran les voreres.

 

Inici previst pel 30 de setembre

Tot i que el passat juliol es va apuntar a la possibilitat que aquesta obra important comencés pels voltants del 15 d'octubre, un cop ja hagi passat la Fira de Santa Teresa, finalment l'Ajuntament ha decidit començar aquest tram a finals de setembre. La raó és que la part on es començarà a actuar queda fora de l'àmbit on es du a terme la Fira, i no es preveu que tingui afectacions d'importància en aquest sentit.

A les posteriors fases es farà la reordenació de la resta del carrer del Doctor Robert i del carrer de Prat de la Riba, amb una part important que passarà a ser de plataforma única i només per a l'ús dels vianants, excepte els vehicles dels veïns i dels serveis de càrrega i descàrrega. L'obra, amb una durada prevista de vuit mesos, té un cost d'un milió d'euros, dels quals més del 70% (770.000 euros) es cobreix amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona.

"Les dures crítiques de l'alcalde de Calafell a la Generalitat per la manca d'inversions a les escoles" "Calafell fa una protesta silenciosa i amb llums liles contra les violències sexuals"