Demanen a una cadena de supermercats que no urbanitzi en un espai agrícola de Cunit

Dues plataformes ciutadans envien una carta oberta al grup Bon Preu

Les plataformes ciutadanes Salvem la Plana del Castell de Cunit i SOS Penedès han enviat una carta oberta al grup Bon Preu en la qual demanen que no s'urbanitzi en aquest espai agrícola del litoral de Cunit. Des de les dues plataformes recorden que l'espai conegut com la Plana del Castell «és un dels últims reductes que queden al municipi d'un passat on els aiguamolls i les zones conreades ocupaven gran part del litoral penedesenc».

Fa uns mesos, SOS Penedès ja va demanar la preservació d'aquest espai, en el qual està previst desenvolupar el sector SUD 2 'Pla de Cunit 2' en un període de tres anys. Les dues plataformes recorden que les «aigües subterrànies que hi ha en aquest indret es troben a pocs centímetres de la superfície, provocant que siguin inundables», un aspecte que afavoreix la «biodiversitat», amb el qual s'hi poden trobar espècies com el gripau corredor, que està «en permanent regressió».

 

Demanen que no s'especuli amb aquest espai

A la carta que les dues entitats han enviat als mitjans, apunten que la propietària d'aquest sector «és l'empresa Llurxa Española SA que, recentment, ha arribat a un acord amb la mercantil GESDIP SAU, integrant del Grup Bon Preu, per adquirir‐ne els terrenys al sector SUD 2», amb la voluntat d'implantar «un supermercat, una benzinera i altres activitats comercials».

Ambdues plataformes apel·len a «la sensibilitat per a la protecció i conservació del medi ambient» que declara aquest grup empresarial a la seva web, per demanar que no inverteixi els seus diners «en especular urbanísticament amb l'últim espai agrícola del litoral de Cunit».

"El Vendrell demana «perdó» i admet que l'abocament de residus està «descontrolat»" "La Generalitat deu més de 400.000 euros a Calafell per les escoles bressol"