La platja per a gossos de Mont-roig.

Demanen que s'habiliti una platja per a gossos al litoral del Vendrell

L'actual ordenança de platges no permet la presència de gossos a les platges en cap moment

Veïns de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs impulsaran una iniciativa per demanar a l'Ajuntament del Vendrell que s'habiliti una platja per a gossos al municipi. El Moviment Veïnal de les Platges (MVP) ha emès un comunicat en el qual avancen que presentaran una instància al consistori fent aquesta petició.

Al costat del port

Des del MVP asseguren que aquesta és una iniciativa «força demanada pels residents i veïns del Vendrell, així com pels turistes i els estiuejants en general». La proposta de l'entitat és que aquest espai s'habilités a la zona de llevant del Port de Coma-ruga, un cop han acabat les obres de renovació.

Expliquen que en aquesta zona ha quedat, després de les obres, «un espigó de retenció» de sorra que fa que estigui més aïllada de la resta de la platja, i apartada dels banyistes. Per l'entitat veïnal, una platja per a gossos suposaria, per una banda, donar resposta a la reivindicació dels propietaris de mascotes de tenir un espai a la platja, però alhora també seria «un atractiu turístic d'interès per a persones d'altres municipis». 

Canvis a l'ordenança de platges

L'ordenança de platges de l'Ajuntament del Vendrell no permet l'accés de gossos a les platges en cap moment de l'any. Fa uns anys, un grup de veïns de Coma-ruga ja va reclamar que s'habilités un espai per a les mascotes a la sorra. La resposta del consistori va ser fer tres àrees d'esbarjo per a gossos en cadascun dels tres nuclis marítims del municipi. Actualment, però, el consistori vol fer modificacions a l'ordenança d'ús de les platges i ha obert un període de consulta prèvia a la ciutadania.