Gran pla general del peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons

Demanen que es permeti la mobilitat entre comarques al Penedès

Junts pel Penedès reclama que es reconegui el territori com una unitat funcional

Cunit i la resta del Penedès i el Garraf ja han entrat aquest dilluns 1 de juny a la fase 2 de la desescalada, sumant-se així al Baix Penedès, que hi va entrar el passat 25 de maig juntament amb el Camp de Tarragona. Així, tot i que tot el territori del Penedès estarà de nou a la mateixa fase, la mobilitat seguirà veient-se afectada per les barreres que creen les regions sanitàries.

Això provoca que els veïns de Cunit només puguin desplaçar-se cap a les comarques veïnes del Garraf i l'Alt Penedès, però no cap als altres municipis del mateix Baix Penedès. El mateix passa amb alguns municipis que formen part de la regió sanitària de la Catalunya Central.  

 

Junts pel Penedès vol la unificació 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Des de la delegació de Junts per Catalunya al Penedès han lamentat que les polítiques de desconfinament fixades pel Departament de Salut de la Generalitat «no reconeixen la realitat i la mobilitat de l'Àmbit Funcional de Planificació» del Penedès, un territori que compta amb Â«un conjunt de sinergies i lògiques territorials, i on hi ha una mobilitat laboral i funcional ben localitzada», remarquen.

Per aquest motiu, Jaume Casañas, responsable de partit al Penedès, ha demanat al Departament de Salut que reconegui la unitat funcional del Penedès, exigint Â«el mateix tracte que s'ha fet amb la unificació de la Regió Metropolitana de Barcelona». En cas que no s'escolti la petició, el Penedès seguirà tenint diverses fronteres dins del seu territori fins a l'entrada a la fase 3, que a Cunit arribaria, teòricament, el 15 de juny.