Denuncien una pàgina de Facebook del Vendrell per vulneració del dret a la pròpia imatge

La denúncia s'ha posat per publicar la fotografia del DNI sense permís
Vista del centre del Vendrell. | BP Diari

 

Sheila Ruiz, una jove del Baix Penedès, ha denunciat una pàgina Facebook del Vendrell per una vulneració del dret a la pròpia imatge. La noia ha volgut posar en coneixement d'aquest mitjà el seu malestar pel fet que la pàgina de Facebook en qüestió «ha publicat un post on es pot veure una part del meu DNI i la meva foto sense el meu permís». Al post, es demana informació sobre la noia per localitzar-la de forma urgent.

 

Ruiz assegura que la publicació ha generat por entre els seus coneguts i familiars, que es pensaven que li hauria pogut «passar alguna cosa», i critica que algunes pàgines de Facebook facin públics missatges com aquest, on hi ha informació de terceres persones. La noia afirma que desconeix els motius que hi ha darrere d'aquesta publicació, la qual ja ha denunciat a Facebook. També avança que presentarà una denúncia als Mossos d'Esquadra per esbrinar qui hi ha al darrere.

 

Vulneració del dret a la pròpia imatge

La noia posarà la denúncia perquè la publicació podria suposar una vulneració del dret a la intimitat i a la pròpia imatge, un dret que impedeix que terceres persones no autoritzades puguin obtenir, reproduir i publicar fotografies sense el consentiment de la persona que hi surt. Igualment, mostrant part d'un DNI es podria estar incorrent en una vulneració de la protecció de dades.

 

El debat sobre el contingut que es publica en algunes pàgines comunitàries de Facebook ja fa temps que està obert. Fa uns mesos, els Mossos d'Esquadra van haver de desmentir una informació que es va fer córrer per alguna d'aquestes pàgines, relacionada amb un suposat abús sexual a una menor de nou anys a Coma-ruga. A la publicació es feia referència a una persona com a suposada autora d'aquest abús, però els Mossos van confirmar que la informació era totalment falsa.