Denuncien la presència de rates en un parc del Vendrell

L'Ajuntament anuncia que farà un tractament per combatre la presència dels rosegadors
La zona on s'han vist les rates, al Vendrell. | BP Diari

 

Un veí del Vendrell ha compartit un vídeo a través de les xarxes socials en el qual denuncia la presència de diverses rates a un parc del Vendrell, concretament al carrer Indústria, a tocar de la riera de la Bisbal. Al vídeo es veuen cinc o sis rates que estan al costat d'una zona de contenidors, sortint d'uns arbusts. La persona que fa el vídeo mostra el seu malestar pel fet que els rosegadors estiguin a prop d'un parc infantil i no massa llunys de l'escola Teresina Martorell.

Des de l'Ajuntament del Vendrell han apuntat a aquest mitjà que aquest divendres 24 de maig està previst fer-hi una actuació per combatre la presència d'aquests animals a la zona. Des del consistori no han aclarit quin és el lloc d'on podrien provenir les rates, tot i que en aquesta zona hi ha una bateria de contenidors soterrats. Des del mateix Ajuntament ja es va admetre fa uns mesos que aquestes bateries no funcionaven correctament, ja que molts cops s'espatllaven i quedaven molt brutes a l'interior. Per això està previst eliminar-les totes

Rates a Calafell i Segur

El problema per la presència de rates no és estrany en alguns municipis de la platja del Baix Penedès. Calafell fa temps que lluita contra una plaga que es va originar en dues cases abandonades del carrer de Sant Pere, i que després es va estendre per tot el nucli. Recentment, alguns veïns havien mostrat el seu malestar per la presència de rosegadors a la zona de les dunes de Segur de Calafell. En aquest cas, des del govern ho van atribuir al fet que hi ha una zona de pluvials, i van negar que es tractés d'una plaga.

L'Ajuntament de Calafell va explicar en el cas de les cases del carrer de Sant Pere que havien iniciat el procediment judicial per poder entrar a les finques i resoldre el problema. De totes maneres, actualment encara es poden veure rates en zones com la via del tren al pas pel nucli de la Platja.

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Calafell. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

"Detingut al Vendrell per atacar i mossegar agents de la policia" "El Vendrell arranjarà el camí del Romaní per resoldre les inundacions"