Desmantellen una plantació 'indoor' de marihuana a Cunit

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Policia Local han realitzat l'operatiu
La Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit va desmantellar una plantació amb 230 plantes de marihuana | Guàrdia Civil

 

Una plantació de marihuana composta per una gran quantitat de plantes que estaven a l'interior d'un habitatge al terme municipal de Cunit ha estat desmantellada per la Guàrdia Civil i la Policia Local. Una persona ha estat detinguda com presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudament de fluïd elèctric.

 

Més de 200 plantes localitzades

La investigació va començar a finals del mes de gener gràcies a la col·laboració ciutadana, els quals van informar que hi havia un habitatge on es podia estar cultivan marihuana. Arran d'aquestes informacions, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit van establir diversos dispositius per confirmar la informació i, en aquest cas, localitzar i desmantellar la plantació il·legal, a més d'identificar al seu responsable. 

 

Aquests dispositius van resultar ser positius, quan va ser localitzat l'habitatge amb diversos elements al seu exteriors, amb acondicionadors i extractors d'aire industrials. A aquests fets s'hi sumen els informes realitzats pels tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica i el fort olor a marihuana. Tot plegat feia veura que a l'interior podia haver-hi una plantació cannàbica clandestina.

 

La casa no era una residència habitual, essent els seus propietaris un matrimoni resident a Barcelona, però un fill de la parella anava fins a Cunit amb l'objectiu de mantenir la plantació activa i en òptimes condicions de producció, essent detectat en nombroses ocasions carregant terra de cultiu i tirant les restes de les plantes.

 

Durant el matí del passat divendres, es va muntar un dispositiu per explotar la informació que s'havia investigat. L'operatiu ha permés desmantellar una plantació tipus 'indoor' amb 230 plantes de marihuana, 2 rifles d'aire comprimit sense documentació, munició de 9 mm. parabellum, 2 bàscules de presició i material pel cultiu i l'elaboració de la substància.

 

El detingut és un home de 36 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i resident a Barcelona, al qual se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública i un de defraudament de fluïd elèctric. Va prestar declaració en dependències policials i va ser posat en lliberatat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

També et pot interessar