ÚLTIMA HORA

Mor un home de 82 a la platja del Sanatori, al Vendrell

Desmantellen una gran plantació de marihuana en una masia de Santa Oliva

S'han detingut cinc persones i intervingut fins a 500 plantes
Algunes de les plantes tallades que s'estaven assecant a la casa. | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una gran plantació de marihuana que es trobava en una masia del municipi de Santa Oliva, al Baix Penedès. L'actuació ha permès detenir cinc persones, tres homes i dues dones, de nacionalitat espanyola i marroquina, i veïns de Sant Boi i l'Hospitalet de Llobregat. Segons la policia catalana, els detinguts s'encarregaven d'una gran infraestructura dedicada al cultiu de la marihuana que tenien en una antiga residència rural de Santa Oliva.

La investigació havia començat el passat mes d'abril a partir de diverses queixes veïnals. La policia va vigilar durant mesos la casa, i va comprovar com hi havia cinc persones que s'encarregaven de la supervisió i el control de les instal·lacions. La masia estava connectada il·legalment a la xarxa elèctrica i els consums defraudats eren molt elevats. Durant la vigilància, els agents van trobar un manual on s'explicava com dur a terme el cultiu professional de la marihuana.

Potent sistema de cultiu de marihuana

Finalment, els cossos policials van determinar que dins aquesta antiga residència rural hi havia un potent sistema de cultiu de marihuana, ubicat a les tres plantes de la casa. Amb l'autorització judicial, els Mossos van entrar a la casa i van desmantellar tota la infraestructura, intervenint prop de 500 plantes d'un metre i mig d'alçada, 300 de les quals ja estaven tallades i assecant-se. També es van trobar una dotzena de bosses de brossa industrials plenes de marihuana, algunes preparades per a la seva venda.

En total hi havia prop de 50 quilograms de droga, entre les plantes i les bosses. La infraestructura comptava amb 50 focus, una quinzena de ventiladors, una desena d'aparells d'aire condicionat, i una gran quantitat de transformadors elèctrics. Els Mossos han destacat la professionalitat en el cultiu, ja que els responsables tenien un sistema rotatori que els permetia tenir diverses plantacions en diferents estats de creixement.

Els detinguts ja tenien antecedents per delictes contra la salut pública a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tots van ser presentats als Jutjats del Vendrell. Tres d'ells van quedar en llibertat amb càrrecs i dos van quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits

La masia tenia una gran plantació de marihuana. | Mossos d'Esquadra

 

"El Parlament insta el Govern a fer un estudi per solucionar les inundacions a Sant Salvador" "💡El Vendrell provarà un nou model de fira per a persones amb hipersensibilitat auditiva"