Guàrdia Urbana de Barcelona

Dos detinguts a Calafell per estafar milers d'euros amb la compravenda de cotxes

Haurien estafat a una dona que venia dos vehicles d'alta gamma

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimecres 15 de maig a dos veïns de Calafell, de nacionalitat espanyola i de 32 i 38 anys, com a suposats autors d'un delicte d'estafa en la compravenda de vehicles de segona mà. La investigació es va originar per la denúncia d'una dona que havia estat víctima de l'estafa durant la venda de dos cotxes de gamma alta, que havia anunciat en un portal de compravenda d'Internet.

Un dels homes havia contactat amb ella per comprar un dels dos vehicles i van quedar per veure'l a Cambrils. Allà, l'home li va confirmar que comprava el cotxe i li va ensenyar a la víctima uns suposats comprovants on es confirmava que havia fet la transferència dels diners, per un total de 29.500 euros. Però passats uns dies, la dona va comprovar que aquests diners no li havien arribat. Va contactar amb el comprador, que li va donar diverses excuses. 

Oferta pel segon vehicle

Mentre els Mossos feien comprovacions sobre el modus operandi de l'estafador, aquest va contactar de nou amb la víctima perquè li volia comprar el segon vehicle que tenia a la venda al mateix portal. Aquest cop van quedar a Tarragona, però els Mossos ja l'estaven esperant i, quan l'home va arribar, els agents van intervenir i el van detenir junt amb un altre home que també hauria pres part a l'estafa. Tots dos havien arribat amb el cotxe que havien estafat a la víctima. 

En l'escorcoll al vehicle hi van trobar 4.000 euros en efectiu i documentació relacionada amb la seva activitat delictiva. El cotxe va ser tornat a la seva propietària. Arran d'això, també es va poder resoldre un altre cas d'estafa que havien fet amb el mateix sistema, en aquest cas a la zona de Barcelona a mitjans del passat mes d'abril. L'estafat era un home que havia posat denúncia, ja que mai havia cobrat els 30.000 euros de la venda del seu vehicle. Els detinguts, un d'ells amb set antecedents —molts dels quals per estafa—, van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus i van quedar en llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar: