EN DIRECTE: Classes suspeses i carrers i trens tallats pels aiguats torrencials, que continuaran

Aquest temporal excepcional deixarà pluges torrencials i abundants, ventades i molt mala mar, especialment entre dimarts i dimecres. Es poden acumular fins a 200 l/m²
Les pluges seran molt importants a gran part de Catalunya | Lluís Regincós

El temporal de llevant ja afecta de ple Catalunya a causa de l'arribada de la gota freda i ja hi ha causat diversos problemes. De fet, on més ha plogut fins ara ha estat a les Terres de l'Ebre i moltes zones del sud del Camp de Tarragona, on, puntualment, ja se superen els 60 o 70 l/m². També cauen aiguats torrencials a la Costa Brava, mentre que ha plogut arreu al llarg del dia. El plat fort, però, arribarà a partir del vespre i fins dimecres al matí, quan tindrem la tongada de pluges més gran d'aquesta llevantada, la més forta de l'any. 

De moment, hi ha hagut petites inundacions, creixement sobtats de rius i rieres, alguns problemes de trànsit i la suspensió de les classes en diversos municipis de les Terres de l'Ebre. Es demana màxima precaució i intentar no agafar el cotxe, especialment la propera nit, ja que la situació és molt complicada i els forts aiguats poden causar molts problemes, especialment a prop de rius i rieres. On més aigua s'espera és al litoral, prelitoral i nord-est, on es poden acumular més de 100 l/m² en tot l'episodi i, inclús fins a 200. L'alerta és màxima arreu, però especialment entre Girona i Barcelona la propera nit. Alerta també amb el temporal de mar i de vent. 

"Quatre ferits en un accident al Vendrell" "Dos policies locals de Calafell, ferits en un accident de trànsit"